lauantai 22. joulukuuta 2012

Glad tomten


mmoora


Mitä joulu on? Onko joulu pipareita, suklaata ja porkkanalaatikkoa, onko se kimaltelevia lumikinoksia tai kulkusten kilinää, onko se joulun rauhaa ja yhdessäoloa? Jokaisen on löydettävä se oma joulufiilis niistä itselleen tärkeistä asioista, mitä ne sitten ovatkaan. Musta tuntuu että vuosi vuodelta mun oma joulu muuttuu sen verran, että se koostuu aina erilaisista asioista. Pohjimmiltaan fiilis muodostuu niistä samoista tutuista jutuista, rutiineista ja jokavuotisista perinteistä. Kuitenkin jotkut asiat nousee näin vanhetessa enemmän esille, ja jotkut menettävät merkitystään. Tänä jouluna esimerkiksi mulla ei oo ollut fiilistä, että tahtoisin toivoa jotain lahjaa tai että edes tarvitsisin jotain. Koen että mulla on nyt kaikkea, mitä tarvitsen enkä vaadi tähän mitään lisää - tottakai aina pienet jutut kavereilta ja kummeilta piristää. En silti ymmärrä sellaista, että keksimällä pitää keksiä lista tilpehööriä jotka nyt muka jouluna tarvitsisi itselle. Keskity mielummin siihen, mikä oikeesti tuntuu joulussa tärkeältä. Mitä ajattelisit joulusta, jolloin istuisit pimeässä kodissa ilman joulukuusta ja sen tuoksua, ypöyksin avaamassa sataaviittäkymmentä lahjaa? Mä arvostan enemmän niitä yhtä-kahta pientä lahjaa kun mulla on monta rakasta ihmistä ympärillä.tomten


Meidän perheen jokavuotisia "perinteitä" on aattopäivänä aika useita. Joka vuosi ei mennä samalla kaavalla, mut jotain tismalleen samaa joka joulussa on ollut - nimittäin se fiilis kun aamulla heräät ja voit jokaisella aistilla havaita sen joulun rauhan ja tunnelman mikä huokuu ihmisistä, kuusesta, glögistä, puurosta... Illan hämärtyessä alkaa odottamaan lahjoja, ja se hetki kun istutaan tuvan lattialle ja jokainen saa omansa. Aamulla kun ollaan heräilty istuudutaan katselemaan jouluohjelmat - kuumalinja, lumiukko ja joulupukki&noitarumpu on ehdottomat ainakin! Aamupalaksi riisipuuroa. Sen jälkeen kipitellään mummilaan koristelemaan kuusi ja viemään jouluterveisiä. Kotiin tullessa on oman kuusen vuoro. Päivä jatkuu hyvin syömällä kunnon jouluaterian parissa, jutellessa ja rentoutuessa. On muistettava että joulu ei ole päivämäärä, vaan tunnelma.tondeee


Jostain syystä mua on viimeaikoina mietityttänyt ja ehkä jopa pelottanut se, että joulu ei lopulta tunnu enää miltään. Nytkin voin huomata, että ei se ole enää yhtä jännittävä päivä mitä silloin kahdeksanvuotiaana. Tänään kuitenkin oivalsin, että ei se mene niin - jokainen löytää joulun lopulta itsestään. Se on osattava rakentaa itselleen sellaiseksi, että oikea tunnelma syntyy. Ripaus ehkä lapsuutta, ripaus senhetkistä elämää. Jos aina tarrautuu pelkästään totuttuun vanhaan, ei koskaan voi löytää uutta ja ehkä parempaa. Jos tänään löydät jotain itselles ainutlaatuista, tajuat jonkun asian olevan tärkeämpi mitä kuvittelitkaan, niin tartu kiinni. Tänä jouluna tee jotain, mitä et välttämättä viime jouluina ole tehnyt, uskalla irrottautua. Kymmenen vuoden päästä juurikin tämä asia voi olla sulle se tärkein muisto nuoruudesta ja lapsuudesta, se asia joka nostattaa joulufiiliksen korkeimmilleen.tonttuh


Kaksi yötä jouluun on. Olkaa kilttejä, nauttikaa, tehkää tästä joulusta just sellainen mitä ootte aina toivoneet.
Vaadin vielä, että ette poistu ennen kuin olette kuunnelleet ainakin tän viimeisen joululaulun, haha enjoy! Linkkalin myös muita ihanuus joulubiisejä, jotka on vieny mun sydämen tänäjouluna. Palataan pian toisen jouluisen postauksen merkeissä :-)18 kommenttia:

 1. ihana postaus!:) sai mut ajattelemaan paljon, ja tartun kiinni tämän hetkiseen tilaisuuteeni ;)

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa jos näin, se oli tarkoituskin :--) mahtavaa joulua!

   Poista
 2. AAAAA toi robinin laulama biisi on aivan ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on! Löysin sen vasta ja oivooi, ihana :---D!

   Poista
 3. ihana postaus ! :) hei kerrotkos mitkä noitten kolmen ekan biisin nimet onn? :)
  Taidan nimittäin olla tyhmä, tai sitten en vain osaa linkkaa sitä suoraan youtubeen, josta sen saisi... ;--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo toi on tosi ärsyttävä siitä että noita on vaikee saada youtubeen auki jos laittaa valkosena :D! ton linkin saa auki ku tiettyyn kohtaan vie hiiren, tohon play-nappulan alapuolelle niin siihen tulee teksti "Watch on Youtube"! Mutta joo, eka biisi on Justin Bieber - All I Want Is You, toka Natasha Bedingfield - Shake Up Christmas ja kolmas INNA - I Need You for Christmas :--)

   Poista
 4. hei ää ihana blogi sulla :o voitko pliis kertoa miten teet ton valkoisen youtube palkin :)) ?
  ja käy ihmeessä kattomassa munkin blogi

  http://veronica-thinking.blogspot.fi/

  jouluja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Laitan sulle linkin, josta löydät ohjeen, tuolta varmasti saat paremman selityksen kuin minulta!

   http://chiquine.blogspot.fi/2012/10/how-to-valkoinen-youtube-palkki.html

   Poista
 5. Moikka Elina! Mun oli tarkoitus tehdä vähän saman tyylistä postausta näin aatonaattona, joten aattelin nyt heti kysyä ettei sit tuu mitään väärinkäsityksiä tms, että onko sulle ok että mun blogissa näkyy tänään hieman saman tyyppistä postausta, toki ihan omilla materiaaleilla?

  Ihanaa joulua sulle! ♥

  - Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo tottakai, ei mitään ongelmaa :) tosi arvostettavaa että tulit näin suoraan kommentoimaan vaikka asia nyt ei sellainen olekaan mistä heti ajattelisin että onpa matkittu, just ihana jos löysit tästä idean itellekin :--)

   Kiitos paljon, ihanaa joulua myös sinne ♥ sun blogi ja sä ootte mahtavia!

   Poista
 6. Hyvää joulua Elina, blogis on aivan mahtava!:)

  -Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjan paljon, hyvää joulua sulle myös ♥

   Poista
 7. Mahtavaa joulua siullekki täält Oulust! :) Ihana postaus ja muutenki tosi kivan näkönen tää siu plogi. Saanko linkata tän siu plogin tonne miun sivulle? :) http://alsdnfejk.blogspot.fi/

  -Räihä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paaaljon, suurenmoiset kiitokset 8) ilmomielin saat, ihana idea!

   Poista
 8. ihana blogi sulla! liityin lukijaksi :)

  mistä blogin nimi tulee?

  miten saat noi musiikkiraidat tollai tosi pieneks niiku sul on noi ekat musiikkiraidat? kun itse mulla tulee musiikit aina tolla tyylillä kun sulla on toi vika musiikki juttu.
  eli mitkä luvut laitan siihen että saan ne tollai pienenä? :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos paljon! Blogin nimen keksin aika randomisti, luin kerran kirjaa ja bongasin sieltä kukkaniittyä tarkottavan hollantilaisen sanan, blumenwies :--) se oli mun mielestä kaunis! Ja eksyi sit myöhemmin mun blogin nimeksi.

   Pieniksi noi saa laittamalla korkeudeksi eli "height"-kohtaan luvun 25 :) leveytenä mulla on sama ku kuvilla eli 800. Toivottavasti onnistuu!

   Poista
 9. mistä blogin nimi tulee?

  miten saat noi musiikkiraidat tollai tosi pieneks niiku sul on noi ekat musiikkiraidat? kun itse mulla tulee musiikit aina tolla tyylillä kun sulla on toi vika musiikki juttu.
  eli mitkä luvut laitan siihen että saan ne tollai pienenä? :)

  odotan vastausta edelleen :P laitoin tän kommentin siks uudestaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä kun muistuttelit mua! Haha :)

   Poista