perjantai 18. tammikuuta 2013

Lukiopohdintoja

DSC_0135

+ Lähin lukio, reilun 20km päässä - mahdollistaa siis sen, että voisin asua kotona ja elellä vielä äitin ruoissa
+ Pieni n. 100 opiskelijan lukio, joten porukka on tuttua ja turvallista
+ Uudet tilat rakennetaan lukiolle tänä vuonna
- Tosi moni nykyisistä luokkalaisista menee Joutsaan, ja musta olis ihana alottaa tavallaan ihan uus vaihe mun elämässä, haluisin saada uusia kavereita ja vähän irrottautua niistä entisistä
- Kulkeminen lukioon hankalaa, toki järjestelykysymys mutta siltikin
- Aika suppeat liikuntamahdollisuudet

DSC_0069

+ Jyväskylä opiskelijakaupunkina ihana, ympäristöltään siis miellyttäisi
+ Norssin lukiossa on erityinen liikuntaluokka, jolle siis hakisin: koko systeemi tuntuu mahtavalta ja luokka tiiviiltä
+ Koulussa hyvä taso
+ Paljon liikuntamahdollisuutta
- Asuminen, mistä kämppä? (tää on aika iso miinus, koska Lahdessa olis kämppä ikään ku "valmiina")
- Pääseminen liikuntaluokalle siinä ja siinä

DSC_0072


+ Avoimet ovet tsekattu tällä viikolla ja jäi todella positiivinen kuva koko lukiosta!
+ Henkilökunta vaikutti osaavalta ja asialliselta, ilmapiiri tosi mahtava
+ Paljon musiikkimahdollisuutta + musiikkilinja, jolle luultavasti hakisin myös
+ Mukavat tilat
+ Sijaitsee siis Lahdessa, joten kämppä valmiina
- Huonot liikuntamahdollisuudet!!


DSC_0074

+ Toinen Lahden lukioista, jonka avoimet ovet kävin tsekkaamassa eilen,
   joten paikka nähty ihan paikan päällä
+ Älyttömän hyvät ja laajat liikuntamahikset, liikuntapainotteinen linja (suuri plussa)
+ Myös vähän musiikkipainotteisuutta, tosin paljon vähemmän kuin Tiirismaalla
- Ulkoisesti koulu ja tilat suht kamalat, jonka tosin ymmärtää tulevan muuton takia
- Salppuri yhdistyy 2014 kesällä Lahden Lyseon lukioon, josta tulee n. 750 opiskelijan lukio (yksi suomen suurimmista) - iso opiskelijamäärä vähän epäilyttää
- Tiirismaan jälkeen koulun ilmapiiristä ei jäänyt yhtä hyvää tuntumaaLukioressi siis painaa päälle... Yhteishaku on parin kuukauden päästä ja tää viikko on pyyhälletty Lahdessa tsekkailemassa lukioita. Miksei joku muu vaan voi päättää mun puolesta?! Toisissa lukioissa on puolensa, toisissa miinuksensa. Haluisin vaa löytää just sen mulle oikean! Tässä nyt kuitenkin listasin teille niitä molempia puolia sellaisista lukioista, jotka mulla on vaihtoehtoina - jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Oon aika varma, että jostain Lahden lukiosta mut puolen vuoden päästä löytää. Mutta Lahtelaiset ja kaikki muutkin kellä vaan on mitään pientäkään kokemusta tai tuntemusta jostain näistä lukioista tai sitten ihan muistakin, avatkaa suunne nyt ja kertokaa ihmeessä! Teistä olis suurta apua :) mutta, en varmasti uiskentele yksin näiden ajatusten kanssa, am i right?

pssst. ilahduin huomatessani että teitä on tullut lisää jonkun verran ♥ ihanaaa ja tervetuloa kaikki uudet murut!

49 kommenttia:

 1. jyväskylä kuulostaa kivalt :--) paljo plussii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^ joo on kiva paikka :-) ite asun jyväskylässä ja tunnen pari norssissa olevaa lukiolaista ja on tykännyt paikasta !

   Poista
  2. Kiitos suosituksista :--) katotaan mihin eksyn!

   Poista
 2. tiirismaata tai jyväskylää kannatan :)

  VastaaPoista
 3. mulla on sama ongelma! vielä siihen päälle että lukion pitää olla ruotsinkielinen joten valinnanvaraa on vähän :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo! Niinpä, toi on kyllä rajottava tekijä :-( no mutta toivottavasti säkin löydät oman paikkas!

   Poista
 4. Noist vaihtoehdoista parhaalta kuullostaa Jyväskylän norssi. Kuin pitkä matka sul olis sit sinne Jyväskylää? Ja kyllä sä nyt sieltä jonku kämpän löytäisit, voisit vaik kattoo jotai vuokrakämppii sieltä tai kysellä jos joku sun kavereista olis vaik hakemas sinne et jos asusitte kimpassa tms.? (: Ja miks et muuten usko et pääsisit sinne Jyväskylän norssin liikuntapuolelle? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä, multa on joku 70km Jyväskylään. Varmasti ehkä löytäisin mut sit muut tekijät hankaloittaa aika paljon siis ton kämpän suhteen, koska meillä on jo Lahdessa kämppä niin ei oo hirveen realistista hankkia toista Jyväskylästä. Mutta niin, eiköhän sen sit näe! Mut koska siellä jokaisella on melkeinpä joku oma laji mitä harrastaa, itse liikun vaan oikeestaan oman hyvinvoinnin kannalta :-) tietty on mahdollisuus koska mun keskiarvo on niin hyvä, mut tiukkaa voi tehdä.

   Poista
 5. Norssin ihan lähellä siinä vieressä on opiskelija-asuntola! :-) Osalta oon kuullu et hirvee natsimesta, osan mielestä taas tosi jees asua siellä, et riippuu ihan ihmisestä sit varmaan et miten siel viihtyy. Mut siin ois ainakin jotain asumisvaihtoehtoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, en oo tosta kuullutkaan! Kiva ja kiitos kun kertoilit :-)

   Poista
 6. Mä voin entisenä Norssin yläasteen kasvattina vain kehua koko koulua sydämeni pohjasta. (:
  Opettajat ovat mielettömän päteviä ja taitavia, ja mitä olen kavereiden juttuja kuullut, he ovat viihtyneet myös lukion puolella kovasti. Pieni opiskelijamäärä takaa pienet ryhmäkoot ja huomattavasti yksilöllisemmän opetuksen, mikä on näin suurlukion lapsesta kadehdittavaa. Tietysti porukka on tiivis ja ryhmäytyminen helpompaa, kun käytävällä ei vilise jatkuvasti vieraita naamoja, vaan ihmiset oppii tunnistamaan aika nopsaan. Jos sulla on hyvät suoritukset ja suositukset liikunnasta ja tulossa hyvä päättötodistus, niin kannattaa ehdottomasti hakea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaa kyllä niin hyvältä, vaikka noi samat oon kuullu aikasemminkin parilta kaverilta jotka norssissa on tai ovat olleet. Paikka tuntuu olevan omalla lailla semmonen tosi lämminhenkinen, mulle ainakin tuli sellanen fiilis :) mut pitää käydä kattomassa avoimet ovet ja pohtia sitten!

   Poista
 7. Oon kuullut tosi paljon negatiivista kotiseudun isosta (yli 1000 oppilasta)lukiosta. Suosittelisin oppilasmäärältä paljon pienempää. Ite oon muuttanut koulun perässä todella kauas ihan vieraaseen paikkaan heti peruskoulun jälkeen ja tää on ollut kyllä ihan mahtava kokemus, vaikka välillä onkin tosi rankkaa. Luulen kuitenkin, että sun listausjärjestyskin kertoo vähän omista haluista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on vähän että miten suurempaan lukioon sopeutuu ja suhtautuu. Muakin ehkä enemmän miellyttäis pienempi lukio, just joku 200-400 olis nasta. Mutta aivan, itsekin tunnen kyllä oloni suht valmiiksi muuttamaan ja maisemanvaihdos tekis enemmän kuin hyvää! Kiitos kommentista :--)

   Poista
 8. Joutsan lukio! ;---) En tiiä yllättikö tää mun mielipide sua :--D Mutta oikeesti oon ite niiiin sitä mieltä että tässä vaiheessa elämää oon tuhat kertaa valmiimpi muuttamaan pois äitin helmoista ku kolme vuotta sitten olisin ollu. Mä oon toki mä, että ei voi sanoa mihin sä oot valmis! Ton läheisen sijainnin lisäks sanoisin että pienet oppilasmäärät on musta tosi iso plussa, koska opetus on niin paljon henkilökohtasempaa ja tunnit täynnä keskusteluja yms. :) Ja onhan Joutsassakin nyt se ns "liikuntalinja" mutta nii... :D Ainakin se tukee omaa treeniä hyvin, jossei muuta!

  Tsemppiä pohdintoihin :) Kaikki vaihtoehdot on varmasti hyviä, mihin ikinä päädytki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Niinpä, varmasti Joutsa on hyvä vaihtoehto ja lukiona oikein mainio, mutta just se että tavallaan kaipaisin just nyt semmosta maiseman vaihtamista ja pientä irrottautumista täältä, vanhoista kavereista ja kodista. Ja se tuntuis pelkästään hyvältä :) pieni oppilasmäärä on kyllä oikeesti hyvä juttu juurikin noitten juttujen takia ja muutenkin sen "yhteishengen" syntymisen takia. Ja niinpä kai siellä on, oon vaan käsittäny että se on enemmänkin sellasille jotka harrastaa ihan säbää tai futista tai jotain muuta omaa lajia. Ja itse kun liikun vaan "omaksi iloksi" :)

   Kiitos paljon, kyllä mä luotan siihen et löydän itteni lopulta parhaimmasta paikasta!

   Poista
  2. On siellä myös tosi monta sellasta jotka lähti sinne ihan vaa sen takia että tulis liikuttua, eikä muuten tee muutakun korkeintaan käy lenkillä tai salilla! :) Villeki viihtyny siellä oikein hyvin esimerkiksi :) Ja muista että mistä tahansa löytää uusia kavereita! Vaikka mullakin tuli vanhjoja kavereita Hartolasta Joutsaan myös niin silti kaveriporukka heitti ihan häränpyllyä! :) Tietysti tää Hartola/Joutsa ei ehkä miljöönä oo kaikista viihdyttävin, että jos haluu kokonaan pois näistä maisemista niin ymmärrän erittäin hyvin... :D Hah.

   Poista
  3. (Uups haha kommentoin nyt vissii parillaki eri nimimerkillä mutta toivottavasti pysyt kärryillä :---D)

   Poista
  4. Aivan, tänään sen visiitin jälkeen kyllä aukes enemmän noi liikuntajututkin ja kuulosti ihan tosi mainiolta! Voi että, ei olis vissiin ollenkaa pitäny tulla käymään koska nyt pää heitti pyörälle ihan tosissaan :--D voih. Ja niinpä tottahan tuo, ehkä vaa sit just se ympäristö ja ääh jotenki vaa tuntuis hyvältä alotella uutta vaihetta ihan tosissaan. Hirmu vaikeeks menee!

   Poista
  5. Haha :D Noo, ei stressiä! :) Hyvähän se vaan on jos on monta hyvää vaihtoehtoa!

   Poista
 9. Sähän et ilmeisesti kilpaile missään urheilulajissa? Jos vain urheilee oman kunnon ylläpitämisen vuoksi, niin etenkin tuonne salppurin urheilulukioon on mahdotonta päästä. Olen jyväskyläläinen urheilulukiolainen (Voionmaa) ja olen varma ettei myöskään norssin liikuntaluokilla ole yhtäkään ihmistä jotka eivät kilpaile jollain tasolla omassa lajissaan. Opetukseltaan kaikki Suomen lukiot ovat samalla viivalla. Tiettyjen lukioiden paremmuus ylioppilastutkintotuloksia vertailtaessa selittyy pääosin vain paremmasta opiskelijaateriaalista ja opiskelijoiden lähtötasosta. Kaikista lukioista voi siis kirjoittaa hyvät paperit, eli mitään lukiovertailuja siis on turha kytätä. Ilmapiirissä tietenkin on eroja.

  Joku edellisistä kommentoi jostain opiskelija-asuntolasta norssin lähellä. Jos tarkoitta jaon harjun asuntoloita, niin sinne ei ole lukiolaiselle saumaa päästä. Jos tarkoittaa koasin melko lähellä sijaitsevaa taloa niin kyseessä ei ole varsinaisesti mikään asuntola, vaan kerrostalo täynnä opiskelijoille tarkoitettuja asuntoja. Koasin keskustan kämppiin on muutenkin vaikea päästä ja hintaa tulee, varsinkin jos ei halua asua solussa (jonkun hikisen yliopistojantterin kanssa).

  Rahaahan siinä menee porukoilta, jos kaupunkiin muutat. Olet niin nuori että kaikenlaiset tuet ovat minimaalisia. Kotona vielä kolme vuotta asuminenkaan ei ole niin kamala asia ja lukion jälkeekin ehtii näkemään maailmaa varsin hyvin ja ei tää kaupungissa asuminen mitään juhlaa ole aina. :D

  Toivottavasti en vaikeuttanut sun päätöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kilpaile en vaan juurikin näin, liikun omaksi iloksi ja kenties tulevaisuudessa aion johonkin liikuntapainotteiseen ammattiin. Mä en oo hakemassa salppurin urheilulukioon tai mihin muuhunkaan samantyyppiseen jonne tarvitsisi omaa lajia, vaan liikuntapainotteiselle linjalle, ja nämä kaksi on ihan eri asiat. Norssin liikuntaluokalla se, ettei omaa lajia ole, ei tietääkseni vaikuta niin merkitsevästi kuin urheilulukiossa - tottakai niitä ylimääräisiä pisteitä siitä saa, omista saavutuksista lajissa yms. Pisteethän jakautuu 1-5 sen liikunnan harrastuneisuuden mukaan, kun haetaan liluun plus sitten keskiarvo liikunnan kaksinkertaisesti painotetulla numerolla. Mulla on mahdollisuus päästä, mutta toki voi olla siinä ja siinä.

   Aivan, mä en noista JKL:n opiskelija-asuntoloista tai solukämpistä enempää tiedä enkä oo ottanut selvää, joska jyväskylään lähteminen on sen verran epävarma vaihtoehto. Ja niinpä niin, juurikin kämpän löytämiseen vielä Jyväskylästä lahden kämpän lisäksi aiheutuu sen verran kustannuksia, että en itsekään näe siinä kovin paljoa järkeä. Kotona asuminen ei kauhistuta mua millään lailla ja mielelläni sinne jäisinkin vielä kolmeksi vuodeksi, mutta koska oma kämppä löytyy Lahdesta ja siellä on lukioita mitkä vastaa enemmän mun "vaatimuksia" verrattuna oman paikkakunnan lukioihin, niin en näe sitä huonona vaihtoehtona :)

   Kiitos kommentista, suht vaikeeta tämä päättäminen on jokatapauksessa ja eipä sitä nyt yks kommentti päälaelleen kaada :)

   Poista
 10. Itsellä oli tämä sama valinta viime vuonna edessä ja päädyin sitten lopulta tohon lähimmäiseen ja tutuimpaan lukioon, koska se tuntui lopulta parhaimmalta, vaikka pieni alle 100 oppilaan lukio onkin. :) Itse ehkä suosittelen näistä Joutsan lukiota tai Jyväskylän norssia, sillä olen kuullut niistä ainakin hyvää palautetta tuttavilta ja ystäviltä. :) Ja Lahden lukioista tuo Tiirismaa vaikutti myös aika mukavalta.

  Onnea sulle valintoihin! Etköhän sä löydä sopivimman lukion sulle noista vielä, vaikka valinta onkin hankala. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan yhtä hyvä ja jopa parempi vaihtoehto kuin muutkin! Niinpä, musta tuntuu että kaikki noista vois olla mulle hyviä joten valinta ei oo helppo.

   Kiitos paljon, kyllä mäkin uskon niin :)!

   Poista
 11. Toi Tiirismaa kuulostaa hyvältä, mut toisaalta jos Jyväskylästä kämppä löytyy ni ei Norssissakaa kait mitään vikaa ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, samoilla ajatuksilla mennään!

   Poista
 12. kannatan tiirismaan lukiota!

  VastaaPoista
 13. en osaa täältä pk-seudun tuntumasta sanoa mitään kyseisistä lukioista, mutta isoa oppilas määrää ei mun mielestä kannata pelästyy:) meijän lukiossa on joku 700 oppilasta eikä tunnu yhtään liian paljolta, vaan aina löytyy ruokaseuraa ja tuttuja kursseilta! tosin se riippuu varmasti aika paljon lukion hengestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, just niin. Ilmapiiri vaihtelee paljon isojenkin lukioiden välillä! Toisaalta kauhistuttavaa siirtyä reilusti alle 100 oppilaan yläasteelta 700 opiskelijan lukioon, mutta eiköhän siihenkin sopeudu omalla asenteella :--)

   Poista
 14. Jos Jyväskylään päätät lähtee niin kannattaa kokeilla hakee kämppää koasilta :) Sielä määkin asun ja vuokra ei tosiaan oo paha :D ja sit kun bussikortin hommaa niin kulkeminen onnistuu tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan :) sitä on kyllä suositeltu. Jos Jyväskylästä nyt kiinnostun enemmän niin pitää sit koittaa katella sieltä suunnalta!

   Poista
 15. Mites Cynkkari(Cygnaeus)? Se sijaitsee Jyses kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä mulla ei oo mitään tietoa enkä oo oikeestaan ottanut selvääkään :) varmasti ihan hyvä vaihtoehto, mutta peruslukioon Jyväskylään ehkä mun turha lähteä, just norssin liikuntamahisten takia pohdin JKL:ää!

   Poista
 16. Tiirismaan lukio <3 welcome

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :--) kiitooos! Let's see nähdäänkö mua siellä puolenvuoden päästä..

   Poista
 17. Hei viitsisitkös auttaa mua sen nikon D3100 kanssa kun en itse osaa siihen isoon näyttöön vaihtaa sitä että siitäkin näkisi kun olet ottamassa kuvaa.?:) Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis D3100:sessa on sellainen vipu punaisen rec-nappulan yläpuolella, esim tästä kuvasta näet (http://www.ephotozine.com/articles/nikon-d3100-15000/images/nikon_d3100-screenon.jpg). Tuossa on nuoli joka osoittaa Lv:hen eli koko näytön tilaan. Vedät vivun nuolen suuntaisesti ja tsädäääm.

   Toivottavasti onnistuu :)

   Poista
  2. Kiitos!:) Eli onko se vipu siis se joka on siinä rc napissa ikään kuin?:D

   Poista
 18. Jos musiikki kiinnostais, nii Jyväskylän Cygnaeuksessa ois musalinja (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta :) toisaalta kun Lahdessa tiirismaallakin on musalinja ja meillä siellä asunto niin turha ehkä lähtee Jyväskylään sit sen takia!

   Poista
 19. Suosittelisin sulle, että lähet just johonkin musa- tai liikuntalukioon. Ne on just sunlaisia ihmisiä varten tehty. Musta ois ainakin kiva ns. "hyötyä" siitä omasta kiinnostuksesta, esim. just ku säkin urheilet paljon niin sitten saat kursseja käytyä ja sitten vapaa-ajalla ei "tarvii" liikkua niin paljon kun saat liikuntaa jo koulussa. Tai kun oot ymmärtääkseni ihan musikaalinen ihminen niin toi musajuttu ois varmasti sulle hyvä. Ehdotan että haet tiirismaalle tai salppuriin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se vaan että kun jää tämmöseks "harrastelijaks" niin tuntuu ettei oo tarpeeks hyvä minnekään. Mut toi on kyllä totta ja oon samaa mieltä, koulussa liikkuminen auttais varmasti huomattavasti! Lukio vie kuitenki niin pajon aikaa että illat meinaa mennä vauhdilla. Katellaan minne päädyn?

   Poista
 20. Lahden salppurilla on kyllä ihan hirvee maine siitä, että siellä on tosi ylimielisiä ihmisiä ja ei yhtään hyvä ilmapiiri! tosin liikuntalukio on kyllä tasokas ja tosi hyvää oon kuullu siitä:-) mutta mun pari kaveria tuol salppurissa on, ja ite en menis koska kaikki kattoo siellä toisiaan pitkin nenänvartta :(

  http://o-something.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi? Voi vitsi, tää nyt ei ollu kyllä hyvä uutinen! Mut hyvä kuitenki että tulit kertomaan, kaikki tämmöset on tärkeitä tietää! Miten tää sitten tulee ilmi, onks meno rauhatonta muuten vai onko ihmiset vaan ylimielisiä?

   Poista
 21. Tsekkailitko avoimien ovien päivänä ollenkaan Kannaksen Lukiota, lahtelainen lukio sekin. Itse olen siellä, ja en yhtään kadu valintaani, ps. meiltä löytyy teatteria ja kuvista! (: ja justiinsa rempattu lukio!

  VastaaPoista