torstai 14. helmikuuta 2013

Hyvän ystävän tuntomerkkejä

pusipus

Hyvä ystävä merkitsee eri asiaa kuin hyvä kaveri. Kavereita tulee ja menee jatkuvasti, mutta ystäviä on hankala löytää, ja vielä hankalampi on saada heidät pysymään rinnalla. Hyvältä ystävältä ei vaadita täydellisyyttä. Tärkeintä on, että pystyy olemaan täysin oma itsensä toisen seurassa, ei ole tarvetta olla kukaan muu kuin juuri minä itse, ainutlaatuinen ja sellaisenaan täydellinen ihminen. Hyvä ystävä hyväksyy toisen sellaisena kuin on, eikä vaadi häneltä enempää. Itselleni on tärkeää, ettei tarvitse stressata mistään ollessani ystävän kanssa: on aivan sama, näytänkö tai kuulostanko idiootilta, itkenkö vai nauranko, huudanko täyttä kurkkua vai olenko tekemättä mitään. Hyvän ystävän seurassa on rentoutunut fiilis ilman mitään ylimääräistä.

pusss

Hyvä ystävä on luotettava. Tietyt asiat on hyvä pitää vain itsellään, omassa päässä. On kuitenkin elintärkeää, että jokaisella on joku ihminen, jolle voi puhua kun on siihen tarve. Se voi olla joko paras ystävä, äiti, isä, sisarus, pappa tai joku ammatti-ihminen kuten kuraattori. Hyvän ystävän ei tarvitse olla samanikäinen, samaa sukupuolta tai muutenkaan samanlaiset mielipiteet ja aatteet omaava ihminen. Riittää, että huolet ja ilonaiheet pystyy jakamaan avoimesti ja vilpittömästi, kummempia kiertelemättä, mieli luottavaisena siitä, että asia ei kantaudu kenenkään muun korviin.

Hyvä ystävä uskaltaa olla erilainen ja eri mieltä. Sanotaan, että erilaiset ihmiset täydentävät toisiaan. Se on monella tapaa totta ja hyvä sanonta. Riidat ja erimielisyydet kuuluvat ystävyyteen. Ne eivät ole kiellettyjä tai tarkoita sitä, että ystävyyssuhde olisi huono. Riidat vahvistavat ystävyyttä, jos ne osaa sopia oikein ja perusteellisesti siten, että asiat saadaan selväksi. Kaikki tällaiset asiat on puhuttava ja sovittava kasvotusten, eikä esimerkiksi tekstiviesteillä tai facebookissa. Silloin usein tulee sanottua asioita, mitä ei oikeasti tarkoita ja moni asia jää epäselväksi. Jos siis itse koet olevasi tässä tilanteessa, älä alennu moiseen vaan tartu itseäsi niskasta kiinni ja mene puhumaan ystävälle!

puspus

Erimielisyydet ja väärinkäsitykset voi aina selvittää. Joskus voi olla, ettei menetetyn luottamuksen saaminen takaisin ole enää mahdollista. Jos menetät ystävän, älä vaivu epätoivoon, koska et ole yksin. Ystäviä riittää varmasti jokaiselle. Voit itse vaikuttaa asenteellasi suuresti siihen, tutustutko uusiin ihmisiin ja saatko heistä uusia ystäviä.
Hyvää ystävyyttä on muistettava ylläpitää. Se saattaa unohtua tai hyvät ystävät voivat vähitellen erkaantua toisistaan esimerkiksi toisen muuttaessa muualle ja löytäessä uusia ystäviä. Siksi kannattaa pitää oma-aloitteisesti yhteyttä ja muistaa, ettei ystävyys katoa minnekään vaikka välimatka kasvaisi. Hyvä ystävä ei unohda tai jätä toista silloin, kun toinen tarvitsee kuuntelijaa tai apua. Hyvä ystävä ei puhu sinusta pahaa selkäsi takana ja esitä samaan aikaan ylintä ystävää. Omasta mielestäni se on kaikista itsekkäintä, mitä voi toiselle tehdä. Jos toisesta ei pidä, se kannattaa mieluummin kertoa suoraan. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta on silti osattava ajatella asioita myös toisen kannalta.

parast

Hyvä ystävä saa tehdä myös virheitä, koska jokainen meistä tekee. Hyvä ystävä osaa antaa anteeksi, ja antaa uuden mahdollisuuden epäonnistumisenkin jälkeen. Hyvä ystävä ei jätä sinua puolitiehen, vaan kulkee kanssasi loppuun asti. Hyvä ystävä on lojaali, ei kadehdi tai ole mustasukkainen. Hän osaa arvostaa ystävyyttä ja myös näyttää sen. Hän antaa auttaa myös itseään täpärän tilanteen tullen.
Hyviä ystäviä on erilaisia. Ihmisten mielipiteet hyvästä ystävästä eivät ole samanlaisia, koska ystävyys on vahva ja selittämätön side kahden erilaisen ihmisen välillä. Kellään ei ole täysin samanlaista ajatusmaailmaa kuin toisella. Jollekin voi riittää, että saa pitää hauskaa toisen kanssa ja toinen taas haluaa hyvältä ystävältä henkistä tukea ja syvällisempiä asioita. Kukaan ei voi arvostella toisten ystävyyttä ulkopuolisena, koska ystävyyttä on niin erilaista, eikä sen todellinen laatu näy välttämättä päällepäin.
Hyvä ystävän puolesta voisi kuolla, ottaa luodin rintaan ja jättää kaiken muun. Hyvä ystävä ei ole sama asia kuin seurustelukumppani. Molemmat ovat tärkeitä, mutta niiden merkitys on erilainen.Vahva ystävyys lämmittää vaikeina ja kylminä aikoina; siitä saa turvaa sisimpään. Se on kuin side, joka tukee ja estää murtumasta enää uudelleen. Yhdessä hyvän ystävän kanssa on helpompi selviytyä vaikeuksien yli. Yksin se voi tuntua mahdottomalta. Hyvästä ystävästä saa voimaa. Rakkautta. Tunteen siitä, että kuuluu johonkin.

Tämän pari vuotta sitten kirjoittamani, erään kirjoituskisan voittaneen tekstinpätkän sekä kuvakollaasien myötä, jotka sisältävät mun maailman parhaita ystäviä, toivotan tasapuolisesti:

IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ ♥

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Made by Elina 13v, haha :--D

   Poista
 2. siis onko noi KAIKKI kuvissa näkyvät tyypit sun PARHAIMPIA kavereita? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siiis tarkotin että mun kaverit ylipäänsä on parhaimpia, en sitä että kaikki olis parhaita :-)

   Poista
 3. Oot tosi nätti ja aivan ihana tää sun blogi =)

  ♥ leave-world.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Oot tosi nätti ja aivan ihana tää sun blogi =)

  ♥ leave-world.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Oot tosi nätti ja aivan ihana tää sun blogi =)

  ♥ leave-world.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. http://jonnanelamaa.blogspot.fi/2013/02/kesakuvahaaste.html
  haaste :) !

  VastaaPoista
 7. sulle on tunnustus mun blogissa ! (:
  inside-my-life-jenny.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, kävin kurkkaamassa :)!

   Poista
 8. blogis pääs top5 parhaan blogin joukkoon linkkaa blogisi - jutun ansiosta, onneks olkoon:)!

  http://dreamon-annika.blogspot.fi/2013/02/linkkaa-blogisi-top-5-parhaat.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sullekin, kiva jos tykkäilit :)!

   Poista
 9. aivan sairaan ihana postaus!! :----)

  VastaaPoista
 10. voi ku sulone postaus :) sun blogi on muutenki niin ihana :))

  käy kurkkaamas ja liity lukijaks, jos tykkäät ;)
  http://sl-stereohearts.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. Nawww! Tää oli tosi ihana ja suloinen postaus, tykkäsin kovasti! :)

  VastaaPoista