perjantai 26. huhtikuuta 2013

ROADTRIP osa yksi

DSC_0004

Meidän reissu alkoi hauskasti lauantai-aamuna noin kello 04.45. Herätys oli hujahtanut tunnin liian myöhäiseksi ja kymmenessä minuutissa oli selviydyttävä sängynpohjalta auton takapenkille, nokka kohti Helsinkiä länsiterminaalia. Haha, voin sanoo etten koskaan oo lähteny tollasella spurtilla liikenteeseen.. Vaatteet päälle, matkalaukku kiinni, tukka nutturalle ja eikun menoksi!

Ehdittiin ihan hyvin Helsinkiin ja laivaan, joka kuljetti meidät Tallinnaan. Siinä parin tunnin matkalla syötiin ruunsas aamupala ja masut täynnä voitiin jatkaa Tallinnasta matkaa autokyydillä kohti Tartoa ja maatalousmessuja! Matkalla pyörähdettiin tommosessa kahvilassa, joka on rakennettu tuulimyllyyn.

DSC_0013
DSC_0016
DSC_0055
DSC_0066
DSC_0084
DSC_0089
DSC_0095
DSC_0108

Ei me landepaukut päästy siis eroon rakkaasta maaseudusta reissussakaan! Haha, messuilla oli nähtävillä kaikenlaista konetta ja vempelettä, elukoita, käsitöitä ja ruokaa. Bedan kanssa kierreltiin toi alue läpi melkosen nopeesti, mutta meijän miesmatkaseuralaiset viihty piikkusen pidempään.. Jotenkin saatiin aika siellä kulumaan virolaispoikia bongaillen ja ruokahallia kierrellen! Kattokaa miten iiiso toi raktori on, huihui ihan sopiva tämmöselle mun kokoselle jampalle?

DSC_0153
DSC_0148
DSC_0158

Sit matka jatkui Tartosta eteenpäin kohti Latviaa. Kulkuvälineenä oli siis koko ajan auto! Ihme kyllä aika ei käyny tylsäks kovinkaan monta kertaa, vaikka kilometrejä tuli yli 2000 reissun aikana. Maisemat Latviassa oli aika lailla samanlaista kokoajan - paljon peltomaisemaa ja maaseutua, kauniin ränsistyneitä taloja ja siellä täällä pari luksuslukaalia keskellä ei mitään. Kirkkoja ja hautausmaita näkyi aivan älyttömästi, jos oltais laskettu kaikki niin huhhuijaa!

Ajettiin Riikaan syömään kun alkoi tulla ilta ja nälkä. Mentiin ihan järjettömän isoon, kolmekerroksiseen ravintolaan jossa meidän matkaseuralaiset oli aiemmin käynyt ja todenneet hyväksi paikaksi.

PicMonkey Collage
DSC_0192
DSC_0196
DSC_0197
DSC_0173
DSC_0188

Ja herranjestas sitä ruokaa kyllä riittikin.. Ruokasysteemi oli sellainen, että oli monta eri pöytää eri ruokalajeille. Yhdessä salaatit, yhdessä peruna, sit possunliha, kana, kala, jälkiruuat.. Omalle lautaselle sai kerätä kaikista pöydistä mitä ikinä sitten haluskin ja hinta sitten muodostui jotenkin näiden mukaan. Ja törkeen halpaa! Suomessa et tommosta annosta olis saanu millään samalla hinnalla.. Kaikkea en kyllä jaksanut syödä, tulee otettua aina vähän yli oman tarpeen kun nälkäsenä kattelee niitä ruokia :D mut kyllä tuli masu täyteen!

DSC_0229

Tämmösessä motellissa Latviassa yövyttiin ensimmäinen yö. Hmm, mielenkiintonen ja hyvä kokemus, jos niin voi sanoa! Huone ei todellakaan ollut mikään luksus, mutta hyvin me pärjättiin yksi yö tuolla. Kuvia en valitettavasti ottanut huoneesta tai sisältä ollenkaan, mutta tuskin jäitte mistään hirmu hienosta paitsi.

DSC_0256
DSC_0264
DSC_0277
DSC_0300

Tän verran ehdittiin nähdä Liettuasta, pyyhällettiin seuraavana päivänä eli sunnuntaina nopeesti sen läpi. Tämä päivä meni kokonaan matkustaessa kohti määränpäätä Puolaa. Tossa yks esimerkki kirkosta ja hautausmaasta, joka ei tosin hirveen hyvin näy - kuvat on nappastu autosta aika kovasta vauhdista. Oli hauska huomata, miten huoltoasemien tarjonta eros Suomesta - Baltian maissa oli hyllyt täynnä juomisia, viinaa, limsaa yms ja karkkeja pieni hyllyllinen. Suomessa taas vissiin toisinpäin.. Myös hinnat oli tuolla ihan törkeen alhaset.

DSC_0305
DSC_0319
DSC_0340
DSC_0368
DSC_0373
DSC_0381

Puolaan saapuminen ja syöminen ravintolassa, jossa tilaaminen aiheuttaa hankaluuksia - mulle tuli tommoset erikoiset pötkylät joiden sisällä oli lihaa kun luulin tilaavani kinkkumunakasta? Haha, harmittaa kun en muista enää ton ruoan nimeä. Oli ihan hyvää siinä syömishetkellä, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna vähän oksettaa, en kyllä toista kertaa tilaisi! Oli pakko posettaa vielä Bedan kanssa tommosen härän kanssa mikä oli ravintolan edessä...

Matka jatkuu iltamyöhään asti kunnes taas pitää pysähtyä syömään kevyesti! Unohdin ottaa ruuasta kuvan, mutta söin kreikkalaista salaattia joka oli kyllä namia ja ihanan kevyt tohon iltaan. Tilattiin vielä teetä ja saatiin aivan ihanat pikku kannut ja teemukit :-) sitten väsyneenä matka jatkuu ja eikun etsiskelemään seuraavaa yösijaa. Tähän asti matka ollut mahtava kokemus, en tiennytkään mitä seuraava yö toi tullessaan..


to be continued...

9 kommenttia:

 1. oi että, kuulostaa niin kivalta! ja kuvat on tosi hienoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti reissun hyvä fiilis välittyi tännekin tekstin ja kuvien kautta! Kiitoksia :-)

   Poista
 2. Kuulostaa hienolta! Kenen kaa olit tuolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin Bedan, Bedan isän ja sen kaverin kanssa :) hieno reissu, hyvä jos siltä kuulostaakin!

   Poista
 3. mitä se seuraava yö sit toi tullessaan? :o

  VastaaPoista
 4. Hassuu et kun oltiin noin neljä vuotta sitten aika samantapaisella roadtripillä niin pysähdyttiin syömään samassa paikassa (oli ihan hirveen hyvää ruokaa) ja sen jälkeen yövyttiinkin viel samassa motellissa!! :-D

  VastaaPoista
 5. aivan ihania kuvia <3
  therecklessandthebravee.blogspot.fi

  VastaaPoista