lauantai 29. kesäkuuta 2013

Pettymyksistä

DSC_0680

Elämään kuuluu paljon pettymyksiä ja vastoinkäymisiä. Ihan jokaikisen elämään - niiltä ei voi välttyä minkäänlaisella keinolla. Kaikki pettymykset ja alamäet tekee kipeää ja satuttaa vähän aikaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että tunteisiin ei kuole. Kaikilla vastoinkäymisillä on joku tarkoitus, josta joku korkeampi tuolla päättää. Ne johdattaa elämää oikeaan suuntaan ja saa asiat menemään loppujen lopuksi juuri niin, miten oli tarkoitettukin. On lohduttavaa ajatella, että kaikella on jokin tarkoitus. Näin ei varmasti osaa ajatella just sillä hetkellä, kun kaikki tuntuu menneen juuri päinvastoin suunnitelmia. Jälkeenpäin kuitenkin tajuaa jo ajattelevansa, että "hei, just näin tän pitikin mennä".

DSC_0702

Halusin kirjoittaa pettymyksistä, koska itse koin aika suuren sellaisen kesäloman alussa. Kolmastoista kuudetta, paljon odotettu päivä ja yhteishaun tulokset. "Kyllähän Elina sinne pääsee, ei mitään epäilystä!" "Keskiarvo pikkuriikkisen alle kymppi, tolla pääsee minne vaan", kuului jokaisen suusta jolle kerroin minne kouluun hain ja kuinka pääseminen oli vielä epävarmaa. Hain siis Jyväskylään normaalikoulun lukion liikuntalinjalle, jonne tiesin olevan kova taso ja paljon pyrkijöitä. Alusta asti halusin ite olla neutraali asian suhteen ja olla uskomatta liikoja, juurikin sen takia etten joutuisi pettymään. Pikkuhiljaa kuitenkin aloin itekin uskomaan että hei kai mä nyt pääsen kun kaikki niin sanoo ja aloin jo mielessä rakentaa elämää Jyväskylässä, tässä koulussa ja tässä luokassa.

DSC_0721

Arvaattekin siis varmaan, että enhän sitten ykkösvaihtoehtooni päässytkään. Muistan miten olin tona päivänä töissä, ajelin golfkentällä hiekkabunkkereita ja tsekkailin norssin sivuja parin minuutin välein. Kun tulokset tuli eikä siellä näkyny omaa nimeä, pettymys iski koooovaa vasten kasvoja! Auts. Tuntu että kaikki suunnitelmat hajos ja missään ei ollu enään järkeä. Ajattelin että en halua minnekkään muualle, mikä mussa on vikana, mistä mua rangaistaan kun en päässyt. Mietin että jo on kumma kun ei ees 9,8 keskiarvon tyttöä huolita kouluun, haistakoot. Ette tiedä mitä menetitte. Sinnittelin loppupäivän ja ajoin kotiin silmät sumeina pettymyksen kyynelistä. Raivosin itekseni ja painoin kaasu pohjassa kotiin, onneks mopo kulki suht rajallista vauhtia :-D... Mutta kyllä helpotti kun sai purkaa hetken ajatuksia itekseen. Voi sitä pettymyksen määrää!

DSC_0723

Pettymyksiä on todellakin ihan hirveen paljon isompiakin. Jonkun mielestä saattaa tuntua naurettavalta että omistan ikään kuin tälle asialle koko postauksen, niinkuin maailmassa ei olis vakavampia asioita. Tottakai on, ja halusinkin kirjottaa nimenomaan pettymyksistä enkä pelkästään omasta pettymyksestä, käytän sitä vaan oivana esimerkkinä. Oon tuntenu oloni pahasti pettyneeksi vaan ihan pari kertaa elämäni aikana mikä on vielä vähän, mutta tiedän että pettymyksiä tulee vielä niin paljon että en enää pysy laskuissa perässä. Mutta tiedättekö mitä? Mun ehkä isoin toive ja unelma on, että mun elämään sisältyis paljon ylä- JA alamäkiä. Eli toisinsanoen pettymyksiä ja vastoinkäymisiä, niiden vastapainoksi iloisia asioita ja onnistumisia. Ja tämä siksi, että alamäet kasvattaa niin pirun paljon. Oon jo nyt huomannut sen niin selkeesti! Aina sieltä pohjamudista noustaan, vaikka tekee kipeetä niin leuka pystyyn ja kohti uusia haasteita. Elämä ei lopu yhteen epäonnistumiseen. Kun nouset sieltä, oot kuin uudestisyntynyt vahvempi sinä ja seuraavat pettymykset tuntuu paljon helpommilta selättää.

looking

Vaikka pettymys siitä etten päässyt haluamaani kouluun olikin suuri mulle, ei se silti saanut pilattua mun kesälomaa, mun tulevaisuudensuunnitelmia, ajatuksia syksystä. En antanut sen pilata, vaan aloin sen torstaipäivän itsesäälirypemisen ja angstin jälkeen suunnitella heti että mitäs nyt. Mietin vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Pääsin siis kakkosvaihtoehtooni Tiirismaan lukioon Lahteen, joka kuitenkaan ei tunnu oikealta. Suurin syy on varmaan kaupunki - Jyväskylä tuntuu vaan niin paljon oikeammalta kuin Lahti, ja sen takia kuuntelenkin tätä ajatusta ja fiilistä mun päässä. Oon ottanut yhteyttä kahteen eri lukioon Jyväskylässä, ja kysynyt mahdollisista vapaista lukiopaikoista. Mikään ei selviä muuten kuin itse ajattelemalla, toimimalla ja kysymällä! Jos sinne ketutukseen jää pyörimään, viimesetkin mahikset lipuu ohi. Vaikka kaikella on tarkotuksensa, voit silti itse vaikuttaa asioiden kulkuun tosi paljon.

lasku

Mun jatko-opintosuunnitelmat on vielä siis auki, ja odottelen tietoa mahdollisista peruutuspaikoista elokuun alkuun asti. Oon jo mielessäni päättänyt, että Jyväskylä on paikka minne haluan lukioon. Vaikka se ei oo kaikista realistisin vaihtoehto ja pääsisin helpommalla vaan menemällä Lahteen, oon myös temperamenttinen jääräpääluonne enkä anna periksi. Katsotaan, mistä mä lopulta löydän itseni syksyllä. Tiedän että se paikka on sitten oikea ja loppujen lopuksi kaikista paras mulle! Uskon että ne ihmiset jotka pääsi norssiin on ansainneet paikkansa ja siellä nyt onkin just oikeat ihmiset. Tällä kertaa mun pisteet vaan ei riittäneet ja se on hyväksyttävä. Pisteet siis laskettiin niin että keskiarvo + 1-5 pistettä liikunnallisuudesta. Jäin reilun pisteen päähän alimmasta hyväksytystä pistemäärästä. Syynä siihen etten päässyt oli varmasti se, että mulla ei ole paljoa kilpaurheilutaustaa. Monipuolisuutta löytyy senkin edestä, mutta tällä kertaa ehkä menestyksellä keräsi enemmän pisteitä!

valpaat

Onnea niille jotka pääsitte sinne minne halusittekin ja tsemppiä ja myötätuntoa pettyneille. Mutta täältä noustaan! Taistelkaa unelmistanne, vaikka niitä yritettäisiinkin musertaa. Pidä kaksin käsin kiinni jostain jos se tuntuu oikealta. Nouse ylös kuopasta pää entistä korkeemmalla, kohti uusia upeita haasteita. Kaikesta selviää.

34 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti paljon :) tää oli kyllä taas tämmönen yks purkaus mikä piti vaan saada tänne blogin puolelle! :D

   Poista
 2. Toi pettymyksen tunne on tuttua itelläkin kun en peruskoulun jälkeen päässytkään sinne minne hain, mutta toisten avulla pääsin sitten lopulta tekeen asiaa, miten olisin voinu sen vuoden voinutkin parhaiten tehdä, eli päiväkotiin työharjoitteluun ja sen takia mulla on tällä hetkellä mun unelmakoulutus pohjalla ja ammatti mihin oon tähdänny 20-vuotta. Tommoset pettymykset on onneks silleen pieniä kun mietitään, koska Suomessa kouluihin pääsee "helposti" mutta se saattaa joskus vaatia aluks uhrauksia ja pettymyksiä mutta lopulta sekin palkitaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, mahtavaa kuulla että sunkin ties on kuitenki menny just niinku sen on ollu tarkoituskin ja oot päässyt tekee sitä mitä tahdot. Eli toisinsanoen unelmat on toteutunu vastoinkäymisistä huolimatta! Upeeta :) ja niimpä, todellakin on, mulla vois olla paljon huonompikin tilanne!

   Poista
 3. Taas tosi hyvä postaus!

  Harmi ettet päässyt sinne minne halusitkin. Tsemppiä sulle kuitenkin kovasti ja toivottavasti pääset johonkin lukioon Jyväskylään! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Siirille :-) muakin harmittaa, mutta näin meni tällä kertaa! Toivon kanssa ihan älyttömästi että pääsisin, ei auta kuin jännätä!

   Poista
 4. Oho, ihmeellistä ettet päässy! I
  oisit hakenu jyväskylän norssiin normilinjalle kakkosvaihtoehtona, oltais oltu samassa koulussa, koska sinne oisit varmasti päässyt! Toivottavasti pääset johonkin Jyväskylän kouluuun, tää on kiva paikkakunta :) mut tsemiä nyt loppukesään, älä murehdi liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei mahda mitään! Nyt harmittaa etten tehny just noin, koska nyt olis ihan eri tilanne ja pääsisin sinne minne haluankin. Toinen lukio mihin otin yhteyttä niin oli juurikin norssi ja yleislinja, ja sinne kaikista koviten nyt haluaisinkin. Eli siellä nähdään jos nyt mulla käy tuuri ja pääsen sinne varasijalta syksyllä!! Jyväskylä on ihana paikka :) Kiitos paljon sulle, en tosiaan murehdi!

   Poista
 5. Erinomainen postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paaljon! Edelleen erinomaista on se jos tää jotenkin kolahti :)

   Poista
 6. Miks et heti laittanu kakkosvaihtoehdoksi jotain muuta jyväskylän lukiota?
  Harmi ettet päässy norssiin. Hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa se, nyt harmitus on suuri kun en laittanut! Nyt olis asiat paljon selkeemmät jos olisin hakenu suoraan vaan kakkosena norssiin yleislinjalle. Toivotaan että pääsen varasijalta :)

   Kiitos sulle!

   Poista
 7. aivan ihana postaus!! :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä postaus! Ja pidä pää pystyssä, vaikka ekalla kerralla ei aina onnistuisikaan. Sinnikkyys tuottaa tuloksia(;

  http://lihavapupu.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavasti sanottu! Tää on ihan totta :) sinnikäs aion ollakin loppuun asti! Kiitos paljon!

   Poista
 9. Aivan ihana postaus!♥ Sulla on upea asenne! Pidä siitä kiinni! Sä olet todella ihana ihminen! :)

  VastaaPoista
 10. upee postaus! mut vaik toivon et pääsisit jyväskylää, ja ite toivot pääseväs sinne nii sanon silti et lahti on ihan hyvä kaupunki opiskella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Todellakin on, en sitä sanokaan :) tällä hetkellä Jyväskylä tuntuu vaan niin paljon paremmalta. Lahdessa ei kuitenkaa oo mitään vikaa ja sielläkin varmasti hyviä opiskelupaikkoja!

   Poista
 11. Mahtava postaus! Oot hieno ihminen ja sulla on loistava asenne elämän suhteen! (: Autat varmasti monia ihmisiä (kuten minua) tällä tekstillä. ++ oot älyttömän kaunis :3

  http://downonthecornerr.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos miljoonasti! Se onkin mun suurin tavoite ja palkinto, että nää tekstit kiinnostaa muitakin ja herättää jotain fiiliksiä, auttaa tai tsemppaa.. Kiitos<3

   Poista
 12. Tää postaus pisti oikeesti miettimään, siis sä oot kuitenki oikeesti halunnu, tahtonu, toivonu pääseväs tonne, ja sit sä silti jaksat mennä eteenpäin, ja yrittää vielä sinne päästä. Et sulla on noin paljon asennetta ja niinku aijemmin sanoin niin oot vaan tosi positiivinen elämän suhteen, ja se on tosi hieno piirre ihmisessä. Ite en oo vielä ton ikänen, et vielä muutama vuosi ennen kun haut edessä, mut susta voi kyllä ottaa mallia, ja jatkaa eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, ja aion taistella unelmien eteen! Oot ihana kun jaksat kommentoida, luet selkeesti joka postauksen ja oot aktiivinen lukija! Ihan parhautta :) kiitos tosi paljon<3

   Poista
  2. Unelmien eteen todellakin pitää taistella, jotta ne voi koskaan saavuttaa (: kiitos itselles, kun kirjotat näinkin ihanaa blogia!

   Poista
 13. Olet äärimmäisen fiksu ikäiseksesi tän blogin perusteella, kirjotat todella hyvin ja mielenkiintoisesti :) Mutta mitä helv*****?!? et päässy 1. vaihtoehtoon 9.8 KA? :( :( surullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon :) mutta niinpä, olisin päässy minne tahansa yleislinjalle lukioon, mutta kun hain liikuntalinjalle jonne ei mentykään pelkällä keskiarvolla...

   Poista
 14. Aivan mahtava postaus. Itellä kun ei oo nyt maailman helpommat ajat menossa, oli ihana lukea tollaista tekstiä! kiitos siis tekstistä <3 oot ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, hyvä jos osui oikeeseen saumaan ja tää auttoi jotenkin! Paljon tsemppiä ja voimia sulle <3 kiitos samoin!

   Poista
 15. Voi Elsku tää postaus osu ja uppos kyl muhun ihan täysin! Jouduin pettymään suuuresti kun kesäloma alkoi. Sairastuin ja lääkäri kertoi etten pääsekkään lähtemään kesävaihtoon Uuteen-Seelantiin.. Mutta ehkä sitten joskus vielä :-) Mä niin toivon et pääset mieleiseen kouluun! Pidän sulle peukkui!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule! Hyvä kuulla jos tää herätti jotain fiiliksiä ja tsemppas muita samassa tilanteessa olevia. Voi että, ihan hirmusen harmi! :-( nyt kyllä oikeesti rupes harmittamaan sun puolesta. Varsinki tommosta noin huikeeta juttua oottaa oikeesti ihan älyttömästi ja on melkein varma pääsystä, sullakin vissiin oli lennotkin jo tilailtu? Ja sit joutuu vaan hyväksyy sen tosiasian että ei. Mutta todellakin vielä sitä ehtii! Paranemisia Viiville ja mä peukutan täällä kans! Kiitos paaaljon :')

   Poista