lauantai 8. kesäkuuta 2013

Pohdiskelua persoonallisuudesta

DSC_1245

Mulle tuli pakottava tarve pitkästä aikaa pelkästään kirjottaa - kirjottaa ylös mun ajatuksia, kirjottaa ja perustella mun mielipide jostakin oikein kunnolla, kunhan kirjoittaa. Tuntuu, että nykyään suurin osa kaikista suosituimmista blogeista sisältää vaan sitä samaa matskua. Hienot ja syväterävät kuvat valkosten conssien reunuksista 50 millisellä, oma naama, uudet meikit. Pari lausetta tekstiä kuvien alla - tätä minä tein tänään. Huomenna kaupungille henkilön A ja B kanssa, sitten rannalle. Mun mielestä on nimenomaan hyvä että blogeja löytyy moneen eri lähtöön - en minäkään aina jaksa lukea pitkää ja pohdiskelevaa tekstiä, joskus tekee vaan mieli selata läpi hienoja kuvia ja olla lukematta sen enempää. Tykkään ja luen monta tän tyylistä blogia, missä syvällisempää tekstiä ei juurikaan esiinny. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - eikö se niin mene? Varsinkin hyvä kuva jolla on tarkoitus ja joka on tulkinnanvarainen. Jos ei sanoja, niin kuvien täytyy herättää fiiliksiä.

DSC_0177

Mua häiritsee se, että bloggaajat pyytelevät niin hirveän paljon anteeksi. Anteeksi blogin hiljaisuudesta. Nyt ei runosuoni syki, anteeksi, jospa ensi kerralla. Anteeksi, turhia kuvia, itseasiassa turha koko postaus. Anyway?! Sinun blogi, sinun säännöt. Tottakai lukijat on iso osa blogia, ja on kiva latoa kuvia ja tekstiä sinne tietäen, että jotain kiinnostaa. Lukijat ovat bloggaamisen suola, ainakin useimmalle. Tietenkään jokaiselle se ei ole, ja mun mielestä on hirveän hienoa jos pystyy pitämään blogia pelkästään itselleen ja omaksi iloksi! Kuitenkin oon sitä mieltä, että kenenkään ei ole pakko lukea esimerkiksi sellaista blogia, minkä postausten ei koe olevan odottamisen arvoisia. Mun oma periaate on aina ollut se, että mielummin yksi hyvä postaus viikossa kuin monta huonoa postausta. Vaikka edelleen, mun blogi ja mun säännöt, saan tehdä niin turhan postauksen kuin haluan, mutta silti - luulisi monen muunkin arvostavan enemminkin laatua kuin määrää.

smile

Nykyään on niin selvä muotti, mihin jokainen blogi pitäis asettaa että siitä voisi tulla suosittu, mukamas. Kaikki tietää - isot hyvälaatuiset kuvat tietenkin järkkärillä, vaalea tausta, kaunis bloggaaja, sopivasti tekstiä, mielenkiintoisia postauksia, blabla... Hirmusesti kriteereitä, joihin myös se oma blogi koitetaan sulauttaa. Turhautuminen, kun lukijoita ei tulekaan vaikka juuri kuvattiin uudella järkkärillä pihan voikukat ja apilat ja vaalennettiin taustaa taas asteella. Mutta ei mikään ihme! Jos kaiken pitää olla samanlaista, onko se enää mielenkiintoista? Kuinka paljon itse bloggaajan persoona vaikuttaa, vai luetko blogia pelkästään upeiden kuvien takia?

DSC_0160

Itse lueskelin vajaa vuosi takaperin vain ja ainoastaan tällaisia edellä mainittuja blogeja, jotka oli iskostettu samaan muottiin. Tajusin jossain vaiheessa että hei, kaipaan oikeesti jotain uutta luettavaa. Tajusin, että skippasin aina jonkun tietyn blogin postaukset lukemistosta ja jotkut scrollasin puolihuolimattomasti ohi. Tuli fiilis, että haluan oikeesti lukea jotain josta löytyy bloggaajan sanomaa, ajatuksia, fiiliksiä, vaikka laulunsanoja - kunhan ne asiat tulis siitä ihmisestä itsestään eikä olis tekaistuja siinä toivossa, että ne saavuttavat suosiota. Karsin lukulistaa huimasti ja löysin paljon vähemmän tilalle - mutta toisaalta niin paljon enemmän. Laatu korvaa määrän, vai kuinka.. Muutama blogi, josta sai niin paljon enemmän irti kuin niistä kahdestakymmenestä blogista yhteensä, jotka tietenkin myös olivat hyviä omalla tavallaan.

DSC_0300

Persoonallisuus - tuokaa sitä esille. Se on arvokkuus, rikkaus, ihan ainutlaatuinen juttu mikä ei kenelläkään ole samanlainen, ja sitä kannattaa käyttää hyödyksi. On tosi harmillista, että persoonallisuus hukkuu nykyiseen blogimaailmaan ja sinne asetettuihin kriteereihin. Mikä ero siinä onkin lukea tekstiä, joka saa omassa sydämessä aikaan ylimääräisen hypähdyksen, kuin tekstiä, jonka tuntee lukeneen miljoonasti aiemmin. Aitouden voi oikeasti aistia, sitä voi melkein käsin kosketella ja tiedättekö mistä se tulee - puhtaasti sydämestä eli siitä, kun ollaan just sellaisia mitä ollaan. Se että on oma itsensä, se on aitoutta. Tätä mä arvostan, kun luen blogia, hällä väliä onko kuva heilahtanut vai tarkka, kun siinä hymyilee aito ihminen.

DSC_0834

Mä itse yritän tosissani pitää blogin oman näköisenä ja nimenomaan kirjottaa täällä just sellasena tyyppinä mikä olenkin. Vaikka tiedän, että voisin postailla paljon ahkerammin ja useammin, en silti ota stressiä semmosesta puuhasta mistä todella tykkään. Muuten koko jutusta menee ilo ja innostus! Tiedän myös että oon kunnon maalaisjuntti landepaukku, en lähelläkään täydellistä, mussa on hirveesti vikoja ja teen samanlaisia tyhmyyksiä mitä kuka tahansa muunkin. Silti mä vaan olen mä, Elina, tyhmä ja omalla tavallani täydellinen just tämmösenä. En haluaiskaan muuta. Toivon, että se myös näkyy ja välittyy mun blogista.

DSC_1238

Olkaa rohkeasti sitä mitä olette ja näyttäkää se muille. Jos et tiedä kuka olet, ota selvää. Nykymaailmassa riittää niin monen monta muottia mihin pitäis sulautua, että pää menee väkisinkin pyörälle. On oltava kaunis ja hoikka ja rikas ja urheilullinen, täydellinen elämä ja kaunis kumppani. Mutta kaikki tämä on vaan pintaa eikä tee susta sen rikkaampaa. Aitous on arvokkaampaa.

DSC_0455

42 kommenttia:

 1. En muista, että olisinko ennen kommentoinut sun blogiis vaikka jonkun aikaa jo tätä olenkin lueskellut, mutta nyt oli "pakko"! Tykkään sun blogista niin hirmuisesti, juur sen takia kun tämä on erilainen kuin muiden! Erilaisia postauksia ja sun kirjoitus tyyli, se on oikeesti jotain niin kadehdittavan hienoa! Sun ulkonäkökin on myös erilainen kuin muiden, eikä sellainen massan mukana menevä! :) I like it! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, aivan ihana kommentti! Kyllä taas niin nostatti suupielet kohti korvia heti aamusta, että ei mitään rajaa :-) mahtavaa et tulit kommentoimaan ja vielä niin positiivista palautetta! Kiitos ihan tuhannesti, toivottavasti sun mielenkiinto pysyy yllä jatkossakin! ♥

   Poista
 2. Tää postaus on täyttä asiaa, tosi hyvää tekstiä!

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä postaus! Puhut tekstissäs ihan asiaa ja toivoisin sun blogiltas useemmin tämmösiä postauksia, sillä osaat perustella mielipiteesi ja ilmaista itseäsi hyvin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Siirimari! Toivoisin itsekin, aiheita saa heitellä jos on joku mielessä mistä haluaisitte mun kirjoittavan, kirjoitan varmasti :) aina välilla vaan iskee tämmösiä tarpeita rustailla jotain ja sit tekstiä syntyykin hirveesti!

   Poista
 4. Tosi hyvä teksti, ja toi on niin totta! :)

  VastaaPoista
 5. ihana postaus, tää sai mut ajattelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa jos jotenkin sai ajatuksia liikkeelle, sillon oon onnistunut! Kiitoksia :)

   Poista
 6. Hieno postaus, täynnä asiaa. :) Just tämän takia blogis on yksi lemppareistani - se erottuu joukosta, kun postaukset ovat usein erilaisia ja muutenkin sisältöä löytyy. Jatka samaan malliin! Ei mua jaksa välttämättä kiinnostaa, kuinka monta uutta paitaa joku on ostanut H&M:ltä tai Gina Tricotista tai kuinka monta euroa joku uus meikkivoide on maksanut, mua kiinnostaa paljon enemmän just ihmisen oma persoonallisuus, pohdinta ja omaperäisyys. Ja todellakin laatu korvaa määrän, ei kukaan jaksa lukea blogia kovin kauaa, jos sisällöttömiä postauksia tulee monta kappaletta päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaimaseni! Niin ilahduttavaa saada tämmösiä kommentteja, ai että nää tsemppaa mua jatkossakin kirjottelemaan monipuolisemmin :) oon ihan samaa mieltä, toki on hienoa että blogejakin on moneen eri lähtöön - monet tykkääkin ehkä näistä kevyemmistä blogeista jotka ei sisällä kummosemmin asiaa.

   Poista
 7. herätti muakin miettimään ihan samaa! toi persoonaallisuus puuttuu nykyään blogeista kokonaan...liika on aina liikaa, ei kaikki henkilökohtaisia asioita tarvii blogissa kertoa, mutta esim pohdiskeluja vaikka tulevaisuudesta luonteesta yms olis tosi kiva olla! rupeen aina arvostamaan sua enemmän ja enemmän bloggaajana ja ihmisenä! :-)
  älä ikinä muuta itseäs, oot nimittäin huipputyyppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta ja tosi harmillista! Ja niimpä, ei todellakaan, tääkin blogi on pelkkä pintaraapaisu mun elämästä ja mielipiteistä, en koskaan tänne kirjottelisi mistään niin henkilökohtaisesta minkä en koe tänne kuuluvan. Eikä pidäkään kirjoittaa! Mutta mielipiteet on mun mielestä jakamisen arvoisia :) voi että, kiitos ihana♥ sinäkin huippu!

   Poista
 8. Tosi upea postus Elina!! Ite luen myös osaksi ton tyylisiä blogeja mut ite en kirjota blogia omasta elämästä vaan kirjottelen leipomisjutuista, kynsistä ja välillä kirjotan vaan tekstiä. En oo innostunu jakaan omaa elämääni sen kummemmin blogissa, ja siksi teinki hiukan erilaisen blogin!


  tonttuikkunassa.blogspot.fi

  ps. Sulla on mahtava blogi, ja sun postauksia odotan kyllä aina! Hyvää kesää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihan sama juttu, lukulistalta löytyy myös näitä ja se on ihan mukavaa vaihtelua silloin tällöin, nimenomaan aina ei jaksa syventyä niihin pohdiskeleviin blogeihin. Niinpä, erilaisuus on parhautta :)! Kaikki ei tahdo jakaa sen syvällisempiä juttuja blogissaan mikä on täysin ymmärrettävää.

   Aivan ihana kuulla! Kiitos samoin, oikein aurinkoista kesää :)

   Poista
 9. Ihana postaus, upeita ajatuksia! :)

  VastaaPoista
 10. puhut niin totta :) ja saa niitä tosi yleisiäkin juttujakin postailla kunhan niistä silti näkee sen ite ihmisen sen blogin takana! c: kukin tavallaan. harmi, että oma ittesä on niin vaikee olla :/ esimerkiks anonyymit tulee tosi helposti haukkumaan ):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, just tätä ajoin takaa! Se ei välttämättä oo tämmösten syvällisempien postausten kirjottaminen mikä tuo sitä persoonaa esille vaan ihan pienemmätkin jutut. Vaikka pelkät kuvatkin riittää tähän, jos ne vaan on persoonallisia! Tää on ihan totta, se vaatiikin rohkeutta olla just semmonen mikä on ja laittaa anonyymikommentit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :)

   Poista
 11. Tiedätkö,tää oli ihan mahtava teksti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän ainaki, että nää kommentit on jotain aivan mahtavuutta :) kiitos hirveesti sullekin!

   Poista
 12. tosi hyvin kirjotettu :)

  http://therecklessandthebravee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Täyttä totta joka sana! Miks aina pitäisi lukea juuri tuohon mainitsemaasi muottiin mukautuneita blogeja, kun blogimaailmassa on satoja erilaisia blogeja jotka saattavat ja ehkä jopa ovatkin paljon mielenkiintoisempia kuin ns. 'perusblogit'?
  Tykkään tosi paljon sun kirjotustyylistä ja siitä miten asiasi ilmaiset! :)
  Käy tsekkaa mun blogi jos kiinnostaa :)
  www.drivetomysunset.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toki jokainen lukee sellaista blogia mikä kiinnostaa eikä sen aina tarvitsekaan olla mitenkään syvällisempi :-) mut ite henkilökohtasesti oon vaan alkanu arvostaa sellasia blogeja hirveesti enemmän! Voi kiitos ihan tuhannesti sulle, käyn toki kurkkaamassa :)!

   Poista
 14. oot niin oikeessa, upee postaus! mulle tuli tosi hyvä fiilis tästä, just sellanen et ihan sama mitä muut aattelee, kunhan on oma ittensä. sait mut miettii aika paljon tätä juttuu, mahtavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, hihi :-) ihanaa, oon onnistunut jos herätti jotain ajatuksia!

   Poista
 15. Tää on just yks syy miks seuraan sun blogia! Sulla on ASIAA ja puhumattakaan kauniita kuvia!!
  Ihanaa että joku viittii kirjotella tälläisiä, tosi virkistävää lukea vähän jotain erilaista kun vaan sitä samaa ''anteexi että en ole postaillut mutta tänään kävin shoppailemassa ja ostin blaablaablaa''.

  KIITOS!!!!!!! <3
  Odotan seuravaa postausta innolla! Kuten aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooi kiitos ♥♥♥ ehkä mahtavinta saada tämmösiä kommentteja, näistä sitä motivaatiota bloggaamiseen saa! Olet ihana, toivottavasti sun mielenkiinto pysyy yllä jatkossakin!

   Poista
 16. Hieno teksti! Itsekin välillä mietin, että miksi niin moni blogi on aivan samanlainen, tuntuu kuin ne olisivat vain kopioita toisistaan. Mitä kirjoittajat sillä hakevat, paljon lukijoita kenties? Kirjoittamisessa täytyy olla jokin idea, jokin oma juttu. Kirjoittamaan ei saisi innostaa vain se, että haluaa vain paljon lukijota olemalla mahdollisimman samanlainen kuin muut.

  Tämä sinun blogisi on muuten loistava! Kirjoitat oikeista asioista, hyvin ja mielenkiintoisesti. Ja niinän se menee, että laatu korvaa määrän. Tekstisi ovat kunnolla kirjoitettuja ja kuvat hienoja, eivät mitään hetkessä hutaistuja. Aina on mukava lukea postauksiasi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Juulia! Ihan samaa juttua oon pyöritellyt päässäni ja sen johdattelemana sitten tämänkin tekstin kirjoitin. Valitettavaa mutta totta!

   Voi että, tulee väkisinkin hyvälle mielelle näin positiivisesta palautteesta! Voin sanoa samaa kyllä sunkin blogista jota seurailen, tykkään hirveesti lueskella sun treenipäivityksiä! Kiitos vielä tuhannesti ♥

   Poista
 17. Täyttä asiaa, Elina! Itekkin aina välillä löydän itteni funtsimasta, että mitä jos jengi pitää mun postauksia tylsinä, kun kuvia on niin paljon enemmän kuin tekstiä. Mutta sitten tajuan, että hei, mun blogi, mun säännöt, mä saan laittaa sinne vaikka sata kuvaa ilman sanan sanaa. Jos jotakuta ei kiinnosta mun kuvat, niin ei sitten lue.
  Mahtava postaus ja mahtava blogi! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Hyvä että tajusit tekstin pointin :-) jokainen blogi on arvokas tavallaan, aitous tuo vaan jotain korvaamattoman arvokasta sinne! Kiitos superpaljon!

   Poista
 18. mahtava postaus!! ihan tosi, tällaset saa ajattelee :--) itte oon vähän semmone persoona et pyrin miellyttämään ihmisiä, tulee varmaan jossain geeneissä koska mun on aina pakko tehä sitä... pitäis ehkä opetella ulos siitä koska en bloggaa muille vaan ihan vaan omaks huvikseni :--D äh emmä tiiä

  http://raidallisiarusetteja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ettää kiitos sullekin ihan hurjana! No mutta hei, aina voi oppia olemaan "itsekkäämpi" ja opetella sanomaan ei, tiedän ettei se oo kaikille yhtä helppoa :-) ja sekin on arvokasta että meitä on moneen eri lähtöön. Ja toki lukijoita kannattaa ja pitääkin miellyttää, kunhan se ei mee oman ilon edelle!

   Poista
 19. upeeta tekstiä, upea ja aito bloggaaja sen takana ! on niin hienoo kun joku oikeesti kirjottaa näistä asioista, ilmaisee mielipiteensä ja on vaan aito, oma, ihana itsensä. tämä oli just semmone postaus joka kosketti sisältä ja jätti hymyn huulille, ei mitään lisättävää tai pois otettavaa, juuri tuollaisena täydellinen:) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhistus sentäään, sinä oot upea ja aivan upean ihana kommentti! Sanat loppuu kesken ja tuntuu ettei voi enää kiittää tarpeeksi :-) on niin palkitsevaa saada näin ihania kommentteja kirjottamisen jälkeen. Kiitos aivan älyttömän paljon ♥

   Poista
 20. Ihania kuvia, ja postaus oli ihan täyttä asiaa, oon just samaa mieltä :--)

  VastaaPoista
 21. huh! oon niiin pitkää miettiny kauheesti mitä haluun olla ja tehä ja minkälaisena muut mua pitää ja täytyy olla kaikkee et riittää ja saa rispektii, nyt sun takia saatoin ottaa ensimmäisen askeleen kohti oo-oma-itses-minää. :D etenki tuo yks kohta kolahti aika hyvin; "Olkaa rohkeasti sitä mitä olette....." ihana postaus kertakaikkiaan!
  t. aktiivinen anonyymilukija joka ekaa kertaa kommentoi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan upeeta kuulla että tää herätti sussa jotain ajatuksia ja rohkaisi ottamaan ensimmäisen askeleen! Muista että oot upein just sellasena mitä vaan ihan oikeasti olet. Mikään muu ominaisuus mikä ei susta itestäs tunnu hyvältä ei tee susta sen arvokkaampaa! Nimenomaan se aitous :) se vaatii rohkeutta, mutta pikkuhiljaa! Mulla ainakin riittää uskoa suhun, tsemppiä hirveesti ♥ kiitos että kommentoit!

   Poista