sunnuntai 25. elokuuta 2013

Tiivistetyt fiilikset - lukio ja elämä Lahdessa

DSC_0263

LUKIORAKENNUS: Lukion rakennus on melko vanha luokkahuoneita myöten, ja tällä hetkellä siellä on käynnissä remontti vähän joka puolella koulua. Lukio on siis yhteiskoulu, eli sieltä löytyy ala-aste, yläaste ja ihan päiväkotikin aika lailla samasta rakennuksesta. Pihalla on parakkeja joissa osa tunneista pidetään ja muutenkin paikat on selkeesti vähän sekaisin. Yleisesti en kuitenkaan löydä valittamista, rakennukset ja luokat on ihan viihtyisiä iäkkyydestään huolimatta.

DSC_2208

LUKIOHENKI: Ilmapiiri lukiossa on kyllä todella avoin ja hyvä. Ihmettelinkin ekalla viikolla, että miten olo tuntuu siellä niin kotoisalta eikä käytävällä käveleminen tunnu vaivaannuttavalta, vaikka et tunnekaan ketään ja sua kattelee sadat tuntemattomat silmäparit. Ainakin mulla on ollut tosi rento fiilis ja tuntee kuuluvansa joukkoon, vaikka kaikki onkin uutta. Tästä oon tosi iloinen ja oonkin sitä mieltä, että lukion ilmapiiri on iso osa viihtyvyydestä!

DSC_1204

MUUT OPISKELIJAT: Oon tutustunut tosi moniin uusiin ihmisiin jo näiden kahden viikon aikana ja varmasti tuun tutustumaan vielä moniin moniin muihinkin. Ihan mahtavia tyyppejä tullut vastaan ja se on kyllä tärkeä juttu myös! Vaikka meni uuteen kouluun melkeinpä niin ettei tunne ketään, niin tosi nopeasti löysi myös muita samassa tilanteessa olevia tyyppejä. Kertaakaan en kyllä edes ajatellut ennen lukioon menoa, etten saisi kavereita - loppujen lopuksi se on niiin paljon omasta avoimuudesta ja asenteesta kiinni.

DSC_2029

OPETUS: Tähän mennessä fiilikset opetuksesta ja varsinkin opettajista ovat olleet kyllä erittäin positiiviset. Oon viihtynyt tunneilla tosi hyvin, opiskelumotivaatiota riittää, opettajat on kaikki älyttömän päteviä ja vielä hyviä tyyppejä. Varmasti tosin aina löytyy sellaisiakin persoonia joiden kanssa ei natsaa niin hyvin kuin toisten, mutta se on elämää ja kaikkien kanssa onneksi voi tulla toimeen! Muistaa itse pitää myönteisen asenteen ON-asennossa niin kaikki sujuu aaika paljon paremmin!

DSC_2120

KOULURUOKA: Yläasteella meidän koulun ruoka oli iha oikeasti vannomatta parasta, mitä Suomen kouluista saa (ja tätä sanoi kyllä opettajatkin, jotka olivat eri Suomen kouluissa opettaneet)! Jätin sen haikein mielin ja mietin että onkohan kuinka kova lasku sitten lukiossa - mutta eipä nyt juurikaan! Ei vedä vertoja yläasteen safkoille missään nimessä, mutta hyvää on silti. Huomaa kyllä sen, miten kaupungissa ihmiset tuntuu olevan paljon nirsompia ja varsinkin sitä kouluruokaa kartellaan.. Ja jätetään lautaselle! Se on yks asia mikä saa mut näkemään punaista, että hyvästä ruuasta valitetaan tai jätetään aina syömättä. Kunnioittakaa oikeasti kouluruokaa ja olkaa iloisia että saatte sitä, ja vielä hyvää sellaista!

DSC_2210

LUKIO-OPISKELU: Sanomattakin on selvää, että vaatimustaso nousi aika huimasti peruskouluun verrattuna. Siellä mun ei tarvinnut tehdä kyllä yhtään mitään, jos vertaa nyt lukioon. Tää on kyllä toisaalta myös hyvä juttu, koska saa opiskella motivoituneessa porukassa ja sellaisten tyyppien kanssa, jotka oikeasti haluaa oppia ja on lukion itse valinneet. Hetkeäkään en olis enää kestänyt sitä peruskoulun apinameininkiä! Opiskelutyyli on myös tosi erilainen mitä yläasteella, asioissa mennään vauhdilla eteenpäin ja se vastuu on todellakin itsellä, opitko ja pärjäätkö. Töitä joutuu tekemään ja paljon, mutta tärkeintä on löytää se itselle sopiva tapa opiskella.

fasfsf

LAHTI: Kaupunkina Lahti ei oo koskaan mua hirveesti miellyttänyt. Enemmänkin oon ollut aina Jyväskyläläinen ja siitä paikasta tykkään - siksi sinne ykkösenä halusinkin. Se unelma ei kuitenkaan toteutunut, joten piti taas kerran laittaa omat asenteet uuteen uskoon ja totuttautua ajatukseen, että musta tulee Lahtelainen. Nyt siellä asustelun jälkeen oon todennut, että ihan kiva paikkahan sekin on. Loppuelämäkseni en kuitenkaan todellakaan sinne oo jäämässä, mutta näin lukioaikana menee! Mitä enemmän kaupunkiin tutustuu, sitä mukavampi siellä on aina liikkua.

jees

OMA KÄMPPÄ: Ihana asia! Tämä oli kyllä ehdottomasti suurin plussa, jos vertasin Lahtea ja Jyväskylää. Lahdessa meillä oli siis oma asunto valmiina, Jyväskylässä olisin asunut solukämpässä tai jossain vastaavassa. Toi meidän kämppä on tosi mukavalla paikalla vaikka keskustaan onkin se kolmisen kilometriä. Rauhallinen omakotitaloalue, kauppa 300m päässä eikä liikenteen hälinää. Asunto tuntuu kyllä ihan toiselta kodilta jo, ja koko ajan vaan enemmän kun saa enemmän omia tavaroita ja juttuja paikalleen.

PicMonkey Collage

MUUTTAMINEN: Tää oli mulle ehkä vaikeinta sopeutumisen ohella. Kun miettii sitä, että oon asunut viimeiset 15 vuotta maalla, isossa tutussa talossa, samassa paikassa.. Eli kotona. Muuttaminen, sopeutuminen ja sen kodin rakentaminen toiseen paikkaan ei käy ihan käden käänteessä. Sopeutumista kuitenkin on helpottanu onneksi se, että isosisko asuu aina välillä mun kanssa ja varsinkin tolloin ekalla viikolla se oli tosi tärkeetä! Toisen viikon asuin yksin eikä sekään enää niin pahalta tuntunut. Vaikeinta oli ekan viikonlopun jälkeen taas Lahteen tuleminen. Mutta tää on sitä kasvamista ja aikuistumista osaltaan, jonka tiedän helpottavan ajan myötä kyllä!


Vaikka uudet kuviot pitää mut kiireisenä, koitan ehtiä päivittelemään tännekin aina vähintään viikonloppuisin!
Kiitos kaikille lukijoille kärsivällisyydestä ♥


PS. Kiinnostaisiko teitä kenties kämppäpostaus mun Lahden kämpästä jossain vaiheessa?

40 kommenttia:

 1. Joo kämppäpostaus olisi tosi kiva! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes hyvä! Aattelinkin että se kiinnostais :-)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! :) Ja tee ihmeessä jonkinnäköstä kämppäpostausta siitä Lahden kämpästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siiri! Joo teen kyllä heti kun saan sen siihen kuntoon että kaikki on nätisti paikoillaan :-)!

   Poista
 3. Joo kiinnostaaa kämppäpostaus!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kämppä postaus on ok mut tulee mopo postauksen jälkee ;)

   Poista
 4. Miten sä saat sun kameralla noin upeita kuvia? Mulla on sama mutta ei ne noin hyviä ole :o Onko sulla muuten jotain objektiiveja siihen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Itseasiassa osa näistä kuvista on äitin kameralla (Nikon D40) otettuja ja pitkällä 55-300mm objektiivilla! Mulla on ihan perus kittiputki 18-55mm ja sit tosiaan tuo pitkä :-) pitäis hommata uusia putkia!

   Poista
 5. Hurjan kivaisa postaus taas kerran ! :--) Hassu juttu,mä olisin halunnut Lahteen opiskelemaan,mutta päädyinkin Jyväskylään :-D tähän tekstiin ja noihin fiiliksiin on siis tosi helppo samaistua ! Kirjoitat muutenkin hyvin,ja tää blogi on mun ehdoton lemppari:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paaljon! Ihana että nää mun harvoin tulevat postaukset sitten miellyttää, haluunkin sit aina panostaa kerrankin kun ehdin :-) aijaa, ihan tosi! Näin nää vaan menee, mutta loppujen lopuks tosiaan aina oikein päin! Kiitos tosi paljon, mahtava kuulla aina tommosta kommenttia! ♥

   Poista
 6. kämppäpostaus olis oikein kiva! ja tää oli kans tosi mukavaa luettavaa (-:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että sielläkin innokkaita :-) kiitti paljon!

   Poista
 7. Mukava postaus taas! :) Käytkö sä siis aina viikonloppusin kotona? Ja joo se kämppäpostaus olis tosi kiva. On hyvä et koulu on etusijalla, ja mun mielestä on kivampi lukea hiukan harvemmin "laadukkaita" postauksia kuin esim. joka päivä pikapostauksia ((:


  Onnea sulle lukioelämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta! Joo kyllä useimmiten, mut esimerkiks ens viikonloppu menee Lahdessa ja Fitneksen SM-kisoissa! Ja joo niin se melkeinpä nyt on, kunnioitan bloggaajia jotka käy samaan aikaan lukiota ja jaksaa päivittää blogia monta kertaa viikossa.. Huhhuh! Niinpä, näin mäkin just ajattelin :-)

   Kiitos paljon vielä!

   Poista
 8. yhtenäiskoulu* ei yhteiskoulu ;) yhteiskoulu on ainaki tääl lahessa iha asia eriksee ku on lahen yhteiskoulu ja näin :) puhuks sä muute yhtää lahen "murretta" eli näit lahes nähää tahon puhas yms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa hupsista :-D nooh mutta kumminkin idea varmaan tuli selväksi! Tosiaan joo :-) en kyllä taida puhua, tommosista ainakaan oo kuullutkaan! :D

   Poista
 9. kuinka iso sun asunto on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksio, tää on joku 50 neliöö :-)

   Poista
 10. siis asutko yksin?!?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mietin kans, et asutko ihan yksin jossain omakotitalossa :D? siis ettet asu missään kerros taikka rivitalossa ?

   Poista
  2. Siis asun kerrostalossa joka on tämmösellä omakotitaloalueella! En siis omakotitalossa :-D ja siskon kanssa asustelen pääsääntöisesti tällä hetkellä, ainakin jouluun asti!

   Poista
 11. eikö sun pitäny ottaa lyhyt matikka? onko sulla jotain muita kieliä ku enkku ja ruotsi? eikö bedakin oo samassa lukiossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo piti mut päätin kokeilla pitkää :-D katon nyt ainakin pari kurssia pitkää ja sit vaihdan lyhyeen jos ei onnistu. Ja alotan nyt venäjän lukiossa! On Beda samassa lukiossa joo :-)

   Poista
 12. Upeita kuvia ja oot kaunis! :)

  VastaaPoista
 13. Huippu postaus taas, kiva kun oot tutustunut moniin ihmisiin jo näin lyhyessä ajassa! Oma kämppä helpottaa kyllä tosi paljon elämää. Mulla tuli päivittäin yhteensä melkein 80 kilsaa koulumatkaa, kunnes sain kaksion keskustasta :) tee ehdottomasti se kämppäpostaus, se kuulostaa hyvältä :) ja mun edelliseen kommenttiin vielä, oon nyt kolmannella ja saa nähdä että mitä neljännestä vuodesta tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitos :-) niinpä, se on kyllä huippua aina! Niin helpottaa, kyllä pitää osata olla ilonen tästä :-) joo toi on kyllä mahotonta ja rankkaa matkustaa noin pitkiä matkoja vielä opiskelun keskellä. Ja joo teen kyllä heti kun saan tänne kaikki kamat paikoilleen :-) ainiin aivan, miten ihan aattelin että menit jo neljännelle haha!

   Poista
 14. Hei! Miten toi alaikäsen muutto onnistuu:OO ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttoilmotuksen tekemällä vaan :-)

   Poista
 15. voi että miten kivoja kuvia osaat ottaa !! :*

  VastaaPoista
 16. mäki asun lahes! :D tervetuloo vaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, kiva juttu! Hei kiitos paljon, haha! :D

   Poista
 17. ilman muuta kämppäpostaus kiinnostaa!:)

  VastaaPoista
 18. No vähänkö jeees jos sun paras kaveri on samassa lukiossa ! :)

  VastaaPoista
 19. tosi mielenkiintone postaus :--) aattelin ehk ite vaihtaa mun tänhetkistä lukioo ja vaihtaa lahtee :) mut vähä mietityttää et mite saan sielt kavereit ku en tunne koko kaupungist ketää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänne vaan ja Tipalaan ehdottomasti ;) rohkeesti sekaan, mäkin tulin ihan uutena ja kavereita kyllä saa :) mistä päin olisit tulossa tänne?

   Poista