lauantai 21. syyskuuta 2013

Gamla Borgå

DSC_0059
DSC_0096
PicMonkey Collage2
DSC_0105
DSC_0137
PicMonkey Collage
DSC_0139
DSC_0154
DSC_0077
DSC_0165
sitt
DSC_0266

Viime viikonloppuna vietettiin sunnuntaipäivää Porvoossa koko perheen kesken. Aamupäivästä oltiin siskojen yleisurheilukisoissa ja loppupäivä vierähtikin Porvoon kauniissa vanhassa kaupungissa syöden ja putiikkeja kierrellen. Kyllä noi vanhat kaupungit vaan on kauniita, tuo ihan erilaista imagoa kaupungille jos löytyy jotain vanhaa. Lahti tuntui kyllä Porvoon jälkeen varsin rupuiselta ja teolliselta.. Päivä oli kiva ja rentouttava, oli ihana viettää aikaa perheen kanssa näin opiskelun lomassa.

Kiirettä tuntuu mulla taas pitävän, ja elämäni ensimmäinen koeviikkokin alkais tiistaina. Olis pitkää matiikkaa, äikkää, fysiikkaa, uskontoa ja filosofiaa luettavana seuraavan viikon aikana! Koulu on tuntunu ihan sopivan vaativalta, toki töitä pitää tehdä ja pisteet ei tipu kokeista ilmaiseksi (niinkuin ehkä peruskoulussa meni suunnilleen..). Nyt kaikki on uutta ja ei vielä tiedä yhtään miten kokeet menee, mutta sen näkee sitten! Sopivasti stressiä mutta ei liikaa, onneks oon ollut hyvin mukana joka tunti ja lukenu läksyjä, se auttaa varmaan huomattavan paljon.

Te muut joilla on eka koeviikko edessä: mitkä fiilikset ja mitä aineita? Vanhat konkarit, onko antaa hyviä vinkkejä koeviikkoa varten?

24 kommenttia:

 1. Mulla loppuu nyt eka koeviikko koska meidän lukiossa on kuusjaksojärjestelmä :) aineet oli enkku, ruotsi, uskonto ja äidinkieli ja tykkäsin kyl koeviikosta, sopivan rentoo ja myös aikaa lukee niihin kokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Toivottavasti meni hyvin, hei toi on aina mukava kuulla jos koeviikko on tuntunu jopa mukavalta :-) toivottavasti mustakin!

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Mulla alkais kans keskiviikkona koeviikko ja toistaikseks on ihan hyvät fiilikset. Mulla on musiikin, matikan, äikän, yhteiskuntaopin ja terveystiedon kokeet. Koeviikkoa varten kannattaa valmistautua ja aloittaa se lukeminen jo hyvissä ajoin, ettei jää viimeiseen iltaan :) Kannattaa varautua myös siihen, että monen aineen kokeissa voi olla pelkästään esseekysymyksiä. Tsemppiä sulle ekaan koeviikkoon, eikä kannata murehtia vaikkei se heti onnistuisikaan, niitä on edessä vielä vaikka kuinka paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miisalle! Valmistautumisen oon tosiaan jo alottanut ja koko jaksohan on tavallaan sitä valmistautumista ja että pysyttelee mukana kaikissa jutuissa :-) esseetä kans on tullu harjoteltua ja niitten kirjottamisessa nyt onneks ei ookaan mulle vaikeuksia. Kiitos paljon, sitä tarvitaan varmasti! Voi olla että tulee pettymyksiä mutta niistä vaan suunta aina ylöspäin. Paljon tsemppiä myös sulle kaikkiin kokeisiin!!

   Poista
 3. Kerro sun koetuloksista tänne sitte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kattoo nyt miten niistä selvitään! :-D

   Poista
 4. Pöh ylppäreiden jälkeen koeviikko on viimenen asia millä jaksaa vaivata päättään :D Mut opettele isoja kokonaisuuksia ja rakenna siihen ympärille sitten niitä yksityiskohtia. Lukeminen kannattaa suunnitella niin, että sillon viimsenä iltana olis sitten semmonen tunne että osaa niin hyvin että ihan vaan kertailu riittää. Matemaattisissa aineissa laske ihan törkeesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, voin vaan kuvitella.. :D sori että vielä täälläkin muistutin! Kiitoksia vinkeistä, näin oon just suunnitellukin tekeväni! Toivottavasti toteutus onnistuis kanssa eikä tosiaan jäis liian viime tippaan :) matikka stressaa ehkä eniten, mutta tosiaan laskemista laskemista vaan!

   Poista
 5. Upeita kuvia, ja muutenkin tosi kiva blogi.(:
  Mulla alkaa ensimmäinen koeviikko ens perjantaina. Jännittää kyllä hieman minkälainen systeemi se sitten käytännössä on, mutta nyt parin kuukauden lukiossa olon jälkeen ei oo muuten ainakaan ollu vaikeuksia. Joten eiköhän se mene sitten ihan hyvin. Mulla on siis enkun, fysiikan (apua), matikan ja historian kokeet.
  Onnee siulle tulevaan koeviikkoon, toivottavasti menee hyvin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :) ai sullakin eka koeviikko edessä, iiks! Sama juttu kyllä täällä, vaikka huomattavasti vaikeempaa niin hyvin on pysyny tahdissa siltikin :) onko sulla pitkä matikka?

   Kiitos paljon ja samoin sinnepäin :-)!!

   Poista
  2. Jep, huomaa kyllä peruskoulun ja lukion eron, ku taso on noussu. Mutta olinki varautunu siihen :) Ei oo pitkää, mietin pitkään kumman otan mutta päädyin kuitenki lyhyeen, ja ehkä oli ihan hyvä niin. :-D
   Kiitos! (-:

   Poista
 6. elämäni kuudes koeviikko kohta tulossa: tosi rentoa kun on vaan enkku, matikka, hissa ja äikän essee! vinkkinä sanon vaan et älä stressaa liikaa, aseta asiat tärkeysjärjestykseen jos huomaat et et vaan kertakaikkiaan ehdi tai jaksa lukea kaikkea. esim. jos huomaat et kirjas on jotain mitä ette oo yhtään tunneil käsitelly nii mieti kannattaako vaa jättää suosiolla pois. ja joo, se auttaa kyl tosi paljon jos oot ollu messis kaikis jutuissa ja tehny läksyt, hyvä!

  + älä masennu jos ekan koeviikon tulokset on ihan surkeita, koska se on aina se pahin! ja sul näyttää olevan viel aika paljon vaikeita aineita heti ekalla kerralla joten älä tosiaan menetä toivoa jos yhtäkkiä rapsahtaa ihan huono numero! se on vaan yks kurssi, ens kerral sit tiiät jo paremmin ;-) hirmuisesti tsemppiä koeviikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Kiitoksia, toi vinkki tuli varmasti tarpeeseen! Helposti stressaan kyllä liikaa ja voin jopa lukea liikaa ja epäolennaisiaki asioita. Pitää koittaa vaan keskittyä niihin tärkeimpiin juttuihin :)

   Voi olla että aluks tulee itku jos tippuu jotain kutosia tai seiskoja mihin en oo tottunut, ja seiskakin on lukiossa varmasti ihan hyvä numero! No mutta katotaan tosiaan miten menee ja sit vaan pitää suunnata ylös ja eteenpäin 8)

   Poista
 7. Jos oot ollu tunneilla skarppina ja tehnyt läksyt niin sen pitäisi suunnilleen riittää, pitkää matikkaa kannattaa kertailla kyllä huolella niin että varmasti osaat kaikki asiat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnilleen joo kyllä! Pitkä matikka tuntuu kamalalta nyt, saatiin joku parin vuoden takanen kurssikoe ja osasin niistä yhdeksästä tehtävästä vajaa 3.. Huhhuh, toivotaan parasta!

   Poista
 8. Vanhat kaupungit on kyllä tosi ihania (: Toosi upeita kuvia taas kerran!

  VastaaPoista
 9. elä jooko jatkos yhistä mustia sukkia ja valkosia lyhytvartisia kenkiä ... mut oon hirmu kaunis ja upeit kuvii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D i'm sorry for that, kaikki valkoset sukat oli pesussa :( toivottavasti nyt ei hirveesti sun silmiä kirvellyt! Mutta kiitos kuitenkin hahaa :-)

   Poista
 10. ite alottelen ens viikolla mun kuuetta koeviikkoa(: mää oon ainaki kokenu hyväksi laittaa aineet tärkeysjärjestykseen jo jakson alussa ja ku koeviikko alkaa lähestyy nii teen lukusuunnitelman jokaiselle päivälle (: ja ei kannata liikaa pelätä numeroitten tippumista, sillä ei ne välttämättä tipu paljoa(: ite ainaki yllätyin ekan koeviikon jälkee tuloksii, ku olin kuulu että numerot tipahtais. Ainaki toistaiseksi keskiarvo on kuitenki pysyny suunillee saman ku yläasteella eli n.9.5. Hyvin se menee ku oot koko jakson jaksanu pysyä mukana! (:

  VastaaPoista
 11. Oon nyt abi, joten koeviikkoja on tullut kahlattua läpi vähän turhankin monta... Enää en osaa suhtautua oikein mitenkään, koska ne on yo-kokeisiin verrattuna sen verran helppo nakki, en oo vielä edes aloittanut lukemista vaikka huomenna on ensimmäinen koe! :D Mutta voin sanoa vinkkinä että lukion vaikeutta yläasteen suhteen liioitellaan aina reippaasti, itelläni on numerot vaan noussut ja keskiarvo melkein puoli numeroa, koska mulla on ollu paljo parempi motivaatio lukiossa. Yläasteella en juuri opiskellut, ja oli mulla sielläkin sentään reippaasti yli ysi keskiarvona. Aiemmat vinkit on hyviä, korostaisin vaan vielä että varsinkin ensimmäinen reaaliaineen koe menee melkeen kaikilla aina ihan penkin alle ihan vain sen takia, ettei ole vielä tottunut kirjoittamaan pitkiä esseekokeita. Ei siis kannata pelästyä, kyllä ne numerot nopeasti palaa sille normaalitasolle :)
  Mutta isot kokonaisuudet on tosissaan se juttu mihin kannattaa panostaa, toisin kuin yläasteella jossa oli tärkeämpää opetella kaiken maailman pikku yksityiskohtia. Kannattaa selailla vaikka kirjan tehtäviä ja miettiä miten niihin vastaisi, sillä tavalla saa helposti testattua muistaako aihealueesta ylipäätään mitään.

  VastaaPoista
 12. sulla on ihana blogi :) oot upee tyttönen!

  VastaaPoista
 13. tuleeko blumenwies facebookkiin? :)

  VastaaPoista