tiistai 24. joulukuuta 2013

Jouluaamun toivotuksetTänä aamuna, aattoaamuna herätessäni leijui mun nenään vastapaistetun kinkun tuoksu. Huone oli pimeä mutta jouluvalot valaisi, halusin jättää ne yöksi päälle. Joulukalenterin viimeinen luukku, kahdeskymmmenesneljäs, odotti raaputtamista.Fiilikset on erilaiset kuin koskaan ennen. En sano että se olisi huono juttu. Pitää ymmärtää, että joulupukin tai lahjojen ajatteleminen ei saa samanlaista perhosten lepattelua vatsassa aikaan mitä viisi, kymmenen vuotta sitten. Uusi asennoituminen, joulufiiliksen uudelleen löytäminen.Kuvissa olevia maisemia kaipaan. Paljon. Me suomalaiset ollaan totuttu valkoiseen jouluun, eikä vihreään. Jouluna pitäisi sataa lunta, eikä vettä. Nyt kun ajattelen joulujani taaksepäin, en muista yhtäkään joulua ilman lunta. Lapsuuden jouluni olen siis saanut viettää ihanissa, lumisissa maisemissa! Se voisi olla aihe, mistä kiitän tänään. Joulu tulee, aina uudestaan - tällaisten maisemien jälkeen muistaa taas arvostaa sitä kimaltelevaa hankea.Tänä aamuna heräsin joulufiiliksellä. Pelkäsin muutama viikko ettei sitä tule, mutta sitten totesin sen olevan turhaa. Parempi luottaa, että fiilis tulee kyllä. Ja niinhän se tulikin,

Siskot huutaa keittiöstä että aamupalalle, kinkku loppuu kohta. Hetkeksi jo säikähdin. Pystyn jo maistamaan suussa myös ensimmäisen suklaan maun pitkään aikaan - tänään ei karkkilakkoilla. Eikä huomenna. Eikä ylihuomennakaan.
Tänä jouluna minä rentoudun. Rakastan. Tunnen. Katselen kauniita asioita. Maistelen makuja. Haistelen kuusentuoksua. Koen, kuinka asiat on mulla hyvin. Muistan myös niitä, jotka tarvitsevat muistamista. Tänä jouluna en sure, en valita, en kadu.Tehkää tekin tästä joulusta hyvä, vaikka se tuntuisi erilaiselta. Erilaisuus pelottaa, säikäyttää aluksi, mutta loppujen lopuksi silläkin halutaan vaan muistuttaa meitä jostakin.
Tänään on joulu, tänään sulla ei ole mitään velvollisuuksia. Tänään SINÄ nautit ja tunnet itsesi tärkeäksi. Ihanaa joulua♥Loppukevennykseksi pieni irrotteluvideo:

17 kommenttia:

 1. Hurjia ootte ku ilman kypärää painatte

  VastaaPoista
 2. Ihanaa joulua sinne, ja aivan hullun upeita kuvia! <3

  VastaaPoista
 3. kyyneleet nous silmiin tästä.. nuista kuvista ja sun tekstistä. ihanaa joulua <3

  VastaaPoista
 4. ihanasti kirjoitettu!:)

  VastaaPoista
 5. Ihania jouluisia kuvia :) Hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 6. upeita kuvia & ihania mielipiteitä joulusta ! ♥ ihanaa joulua ! ♥

  ilonabloggaaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia! :) hyvää joulua sinne!

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus!
  Sulosia heppoja ja näyttivät nauttivan :)

  VastaaPoista
 9. Voi ei, tää postaus oli aivan i.h.a.n.a! ♥ Ja hyvää joulua myös sulle! c:

  VastaaPoista
 10. Tää teksti oli aivan käsittämättömän ihana! Lämmintä joulua myös sinne :)

  VastaaPoista
 11. ui ihanan pyöreitä hepsuja! :3

  VastaaPoista
 12. Upee postaus, niin ihania kuvia!! Hyvää joulua sullekkin näin myöhässä! (:

  VastaaPoista
 13. ihana teksti ja kuvat! hyvää joulua vielä vähä myöhässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikille tuhannesti, olette ihania!

   Poista
 14. upea postaus, onni ja ilo huokui! :3

  VastaaPoista