keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulufiiliksen metsästystä

DSC_0103
DSC_0092
DSC_0014
hemmii
DSC_0020
DSC_0035
DSC_0057
DSC_0084
DSC_0004

Helmin kanssa sovittiin jo hyvissä ajoin että pidetään kunnon jouluilta joulun lähistöllä. Molemmat ollaan hirveitä joulufriikkejä ja tottakai oli pakko tehdä kaikkea mahollista jouluista puuhaa, jotta saataisiin se kaivattu joulufiilis käynnistymään. Paketoitiin lahjoja kynttilöiden loisteessa ja tuoksussa, tehtiin torttusia ja glögiä ja kuunneltiin joulumusaa! Hyvät kanasalaatitkin saatiin aikaiseksi ja muutamat hulvattomat itselaukaisinkuvat.. Oli kyllä ihana piriste keskelle viikkoa, tuntuu jotenkin ihan ylivoimaisilta nää viimeiset päivät. Lumet on tipotiessään, tuntuu että väsymys on tullu jäädäkseen ja joulufiilis on kummasti erilailla kateissa miten koskaan aiemmin. Pikkuset joulupuuhastelut auttoi kuitenkin vähän asiaa!

Lahjojen kanssa olin aika ajoissa tänä vuonna onneksi, ei houkuttele hirveesti lähteä tonne kauppohin enää pyörimään! Otin kanssa suht tiukan linjan enkä oikeestaan ostanut kuin perheelle ja ihan parille kaverille pienet lahjat. Muut saakoon tyytyä jouluhaliin ja laatuaikaan meitsin kanssa, vaikka ensi vuonna. Mun mielestä on kivempi viettää aikaa yhdessä kuin antaa hirveesti tarpeetonta tilpehööriä. Toki lahjatkin piristää enkä yhtään vähättele kivojen pienien juttujen merkitystä. Jokainen tyylillään!

Entä lukijat, tuntuuko teistäkin että joulufiilis on jossain karkuteillä vielä? Mistä jutuista teillä tulee viimeistään jouluolo?
Mä itse luotan ainakin jouluruokaan, kuusen tuoksuun ja joulupukkiin ja noitarumpuun. Jos ei niillä, niin ei sitten millään!

6 kommenttia:

 1. Oi ihania kuvia ! :) Musta on ainakin ihanaa kierrellä kaupoissa ja ostaa pikkuisia joululahjoja, niitä paketoidessa tulee hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hansu! Joskus on semmonen fiilis että jaksaa kierrellä mutta joskus taas se on viimesin juttu mitä tekis (ainakin väsyneenä!!) mutta paketointi on ihanaa <3

   Poista
 2. huomasin ton saman ilmiön viime vuonna eli just lukion ykkösvuonna: joulufiilistä ei vaan kuulunut. eipä se sit siitä oikein koskaan tullutkaan, mut se uudenlaiseen stressiin ja kiireeseen tottuminen joulun alla vaa vaatii veronsa sinä ekana jouluna... nyt tokalla kerralla osaa jo vähän varautua etukäteen, ettei se joulumieli tule samalla tavalla kun aina ennen lapsuudessa kun vikat kouluviikot ennen joulua on kulunut lähinnä joulujuhlavalmisteluissa ja nyyttäreissä kokeiden ja täysillä kouluhommien paiskimisen sijaan... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäpä tää vastaus tulikin, jotenkin avarsi hirveesti ja tajus oikeesti että mistä tää johtuu. Itekin kyllä jo vähän semmosta aavistelin että tää muuttunut elämäntapa, tosi hektinen elämä varmaan sai aikaan sen että ei ees ehtiny "tajuumaan" sitä joulun tuloa. Ja nyt tuntuu ettei joulu tunnu miltään, toisin ku edellisinä vuosina. Noh, pitää vaan asennoitua taas tähän eri tavalla :-) tää on kasvamista ja eteenpäin menemistä, jossain vaiheessa tää olis tullu kuitenkin vastaan! Ei silti tarkota etteikö joulusta vois nauttia, vaikkei siitä oliskaan samalla lailla innoissaan mitä muksuna :)

   Poista
 3. Joulufiilis tulee sit viimeistään siinä vaiheessa kun koristellaan kuusi ja tehdään jouluherkkuja! Ihan joulukuun alussa olin ihan fiiliksissä, mut nyt se on vähän laantunut :D Ihania kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on tosi tyypillistä että lokakuussa ollaan ihan joulujoulujoulu-fiilingeissä, mut sitten joulukuussa onkin jo käytetty kaikki joulufiilikset melkein loppuun!! :D kiitos!

   Poista