keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Terveellinen kukkakaalipizza

Mun viljaton ja maidoton paleoruokavalio etenee erittäin hyvin! Fiilis on kevyt ja energiaa riittää jotenkin ihan eri levelillä treeneihin, kouluun ja ihan ylipäätään arkeen ja jaksamiseen! Huippu juttu. Tämmönen ruokavalio vaatii toki vähän enemmän ruokien suunnittelua ja uusien juttujen kehittelyä esimerkiks aamupalaksi, kun sitä tuttua turvallista puuroa ei nyt syödäkään. Oikeastaan se on vaan hauskaa ja vaihtelu virkistää älyttömästi!

Yksi päivä teki ihan älyttömästi mieli pizzaa ja marssin kauppaan ostamaan tarpeet. Mutta miten pizzaa, jos ruokavalio on viljaton ja maidoton? No, kukkakaalipizzaa tietenkin. En tiedä, kenelle tästä kyseisestä mestarikeksinnöstä pitäisi antaa kunnia, mutta joka tapauksessa ihan älytön! Tää kyseinen pizza vilahtikin jo Blogin facebook-sivun ja instagramin (biscuitphobia) puolella, ja nyt on reseptin paljastamisen aika!


2

Kukkakaalipizza

Pohja

1 keskikokoinen kukkakaali
2 kokonaista kananmunaa
1 valkuainen
Mausteita maun ja halun mukaan: oregano, pizzamauste, basilika, pippuri, suola

Paloittele kukkakaali ensin pieniin osiin ja sen jälkeen hienonna tehosekoittimessa/sauvasekoittimella/monitoimikoneella vielä pienemmäksi kukkakaalimuruksi. Kukkakaali kannattaa hienontaa pienissä erissä, niin homma onnistuu parhaiten. Laita pari senttiä vettä kattilaan kiehumaan ja kukkakaalimuru sinne noin viideksi minuutiksi pehmenemään. Keittämisen jälkeen valuta vedet huolellisesti pois.

Vatkaa munien rakennetta hieman rikki kulhossa ja lisää mausteet. Lisää kukkakaali ja sekoita lusikalla tai haarukalla tasaiseksi. Voit koittaa vielä survoa kukkakaalia esim. perunasurvimella. Älä huolestu, jos näät kukkakaalin palasia "taikinassa", ne eivät pohjassa haittaa. Painele pohja leivinpaperille ja paista uunissa n. 30-40min. Kun pohja on kullanruskea ja pysyy kasassa, se on valmis.

1

Tomaattipyree

Tomaattipyreetä/ketsuppia
Mausteita (esim. pizzamauste)

Levitä pohjan päälle tomaattipyree/ketsuppi johon olet lisännyt mausteita. Sen jälkeen muut täytteet, mitä ikinä tahdotkin pizzan päälle laittaa. Itse käytin maustamatonta kanaa jonka mauston currylla, valkosipulilla ja suolalla, herkkusieniä, ananasta, tomaattia ja pinaattia. Päälle pizzamaustetta ja halutessa juustoraastetta.

Paista pizzaa vielä uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut tai pizza saanut enemmän väriä.

3

Toi kukkakaalin murustaminen oli kyllä ylivoimaisesti raskain tehtävä näistä, koko keittiö oli nimittäin täynnä tota valkosta viheliäistä murua! Muuten homma oli niin helppo nakki että oksat pois. Pohjasta ei tule kovaa/rapeaa, vaan enemmänkin rieskamainen. Muistuttaa hyvin paljon perunaa, ja jos en olisi tiennyt mistä pohja on tehty niin sitä varmaan olisin veikannut. Nyt on koko pizza syöty, oli sen verran hyvää! Pitää tekaista tätä kotonakin ja maistattaa muilla.

Terveellinenkin VOI OLLA hyvää! Tässä siitä yksi mainio esimerkki.

12 kommenttia:

  1. siis mitä, onks sun hellan levyissä kissan kuvia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis noi on hellan lieden suojukset :-D eli ei noissa itse levyissä oo kissan kuvia sentään xd

      Poista
  2. oi olipas nerokas resepti! :D ite en jaksais kehitellä mitään tollasta, enkä varmaan jaksais valmistakaan noin moniosasta ruokaa :Ddd oon niin laiska! mut hyvä kun sä jaksat, oot niin nero ♥

    ilonabloggaaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei oo kyllä mun kehittämä resepti tosiaankaan, googlesta bongattu! Tekeminen ei ollu edes kovin vaikeeta, vaikein osuus oli toi kukkakaalin murustaminen :-) siitä vaan testaamaan joskus!

      Poista
  3. näyttää kyl niin hyvältä :P ihan hauska idea tavallisten rasvasten pizzojen sijaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä, ja niin paljon terveellisempi vaihtoehto!

      Poista
  4. Tää on ihan kingi pizza! :D täytyy väsätä joskus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Väsää ihmeessä, en voi ku suositella :-)

      Poista
  5. paljonko kaloreita esim 100 grammassa? tuossa pohjassa siis tai koko pohjassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä mitään ideaa :-D sen voi laskea paljonko suunnilleen kukkakaalissa on ja sitten parissa kananmunassa!

      Poista
  6. Voiskohan tohon pohjaan pistää myös perunaa? :-)

    VastaaPoista
  7. Oli hyvää päällisen sävelsin mitä jääkaapista löyty. Olen tehnyt joskus keitetystä perunasta raastaa kukkakaalin
    tilalle. Minulla on ruokavalio gluteeniton ja laktoositon.

    VastaaPoista