maanantai 10. maaliskuuta 2014

Herkullinen munakasrulla

DSC_0002

Ihastuin ensin koulun kasvisruokaosastolla tähän herkkuun nimeltä munakasrulla ja sen jälkeen oon vaan nähnyt siitä unia vesi kielellä. Ensinnäkin, rakastan kananmunaa ja munakasta ja ylipäänsä sitä eri muodoissa (varsinkin munakkaana!) ja sitä yhdistettynä johonkin suolaiseen, tahnamaiseen täytteeseen. Mietin kuinka tästä herkkuruuasta saisi loihdittua vähän kevyempää kamaa ja kerran yks mun ihan lempparibloggaajista, nimittäin Essi, postasi ohjeen juuri siitä mitä olin päässäni ideoinut - kiitos ja kunnia kuuluu siis hänelle!

Munakasrulla


Munakas
5 kananmunaa
1dl kaurahiutaleita
1,5dl raejuustoa
1dl maitoa
mustapippuria ym. mausteita oman maun mukaan


DSC_0004

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Kaurahiutaleiden on hyvä antaa turvota hetken huoneenlämmössä. Mausteita voi tosiaan laittaa kaikkea mitä keksiikään - itse käytin mustapippuria ja oregano-basilika-maustesekoitusta, joka sopii ruokaan kuin ruokaan.

DSC_0034

Kaada seos korkeareunaiselle pellille leivinpaperin päälle ja levittele hieman kohti reunoja. Paista 20-30min, kunnes pinta ruskistuu.


Täyte
1prk tonnikalaa
150-200g maitorahkaa
jäävuorisalaattia
1 sipuli
suolakurkkua
½ paprika
1 tomaatti
mausteita oman maun mukaan


DSC_0006
DSC_0014

Paista pannulla pilkottua sipulia, revittyä jäävuorisalaattia ja paloiteltuja suolakurkkuja (voi jättää myös paistamatta, mutta mun mielestä ainakin oli ihan superhyvä idea laittaa vähäksi aikaa pannulle, nam!).

DSC_0021
DSC_0029

Pilko paprika ja tomaatti. Sekoita kasvikset, tonnikala ja rahka keskenään tahnaksi. Mausta taas oman mielikuvituksen mukaan. Peitä kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

DSC_0046

Kun munakaspohja on valmis, anna jäähtyä hetken ennen kuin levität täytteen. Pohja kannattaa irroitella varovasti leivinpaperista ennen kuin alkaa rullailemaan. Käännä pohja toisin päin aivan kuten tekisit kääretorttua. Levitä täytettä pohjan päälle, varo laittamasta liikaa.

Loppupäähän on hyvä jättää vähän tyhjää tilaa, koska muuten täyte tulee lopussa rullatessa reunan "yli" (älkää siis ottako esimerkkiä mun kuvasta, jouduin lusikoimaan lopuksi reippaasti täytettä pois lopussa). Lähde käärimään rullaa tiukasti, jotta se pysyy kasassa. Lopuksi kannattaa vielä rullata koko systeemi leivinpaperiin ja laittaa jääkaappiin maustumaan mikäli malttaa odottaa hetken - tää herkku on silloin vielä herkumpaa!

DSC_0052

Nami, sit vaan herkuttelemaan! Tän kylkiäiseksi esimerkiksi salaattia, niin oikein täyttävä ateria on valmis. Täytettä voi muunnella ihan miten ite tykkää, tonnikalan sijasta laittaa vaikka jauhelihaa tai graavilohta ja keksiä vaikka mitä kasviksia sekaan. Mielikuvitus on rajana!

21 kommenttia:

  1. Sun blogi on ihan yks mun lemppareista! (:

    essi-tuulia.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana saada tämmösii kommentteja! Kiitos paljon ja kiitos kans että jaksat aina aktiivisesti kommentoida, se on parhainta ja palkitsevinta täs hommassa :)♥

      Poista
  2. pitää kokeilla tätä reseptiä heti viikonloppuna ♥ kuinka kauan ton täytyy olla uunissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Pohja on uunissa sen 20-30min ja sitten vaan täyte päälle, ei enään uuniin :-)

      Poista
  3. Täällä toinen kananmunia rakastava! Pakko kokeilla tätä reseptiä, tosin jollain muulla kalalla kuin tonnikalalla... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos luojalle siis kananmunasta - nam tosiaan! Heh joo, tätä voi tosiaan varioida ihan miten vaan keksii, tonnikala ei todellakaan oo pakollinen :-)

      Poista
  4. Millon sie tuut tekee miulle ruokaa? <3 tee Helmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaathan sä tätä itekki vääntää hölmö, MUT VAIKKA HUOMENNA?!

      Poista
  5. Tämä ohje tuli kyllä niin tarpeeseen. Isäntä juuri eilen pyysi jotakin evääksi mitä voisi syödä töiden jälkeen, ennen puntille menoa. Tässä voisikin olla hyvä vaihtoehto, kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Tää on ihan mahtava latariateria ennen salia, toivottavasti maistuu :-) eipä kestä, Essille kiitos alkuperäisestä huikeesta ohjeesta!

      Poista
  6. Hei kiva et olit testannut!! Ja et vielä maistui. :) Mäkin aion seuraavaksi varmaan tonnikalatäytteellä tehä, looks good! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo todellakin, hypin melkeen tasajalkaa kun huomasin tän sun variaation blogissa :-) kiitti sikana!! Todellakin maistu ja tonnikala oli erittäin jees, mulle sit varmaan seuraavaks kokeiluun toi graavilohi!

      Poista
  7. Ei vitsi tää kuulostaa hyvältä!:) Olisin tehnyt heti ja kaikki muut ainekset oli kaapissa, mutta raejuusto loppui juuri :---( Voiko pohjan tehdä ilman raejuustoa? Voiko sen korvata jollain?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Tottakai voi tehdä ilman raejuustoa, voi jättää kokonaan pois vaikka :-) tuo vaan vielä kivan proteiinilisän tohon pohjaan!

      Poista
  8. Näyttää tosi hyvältä! Tätä täytyy kokeilla seuraavaksi. Tällä hetkellä uunissa paistuu kukkakaalipizzapohja.
    Blogisi on ihanan pirtsakka, oikea hyvänmielenblogi.

    http://suuntanaparempihuominen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi hyvyys ei jää pelkkään ulkonäköön :-) hieno homma, laita ihmeessä! Toivottavasti kukkakaalipizza onnistuu. Voi kiitos paljon, ihana kuulla!!

      Poista
  9. Kuulostaapas herkulliselta! :> Täytyy pistää muistin tämä resepti. Kiitos siis ruokaideasta!

    Milla / millamainen

    VastaaPoista
  10. Ihan rakkaudella: Ihastuit ruokaan koulun kasvisruokaosastolla.
    Kananmunat eivät ole kasviksia tonnikalasta puhumattakaan:)

    Mutta varmasti maistuvaa.

    Katri Kasvissyöjä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En toki tarkoittanut että munakasrullaa oli samanlaisilla täytteinä tarjolla koulun kasvisruokaosastolla - siellä täytteenä oli herkkusieniä (ja kananmunaa on koulumme kasvisruoissa, sillä ne eivät ole täysin vegejä) :-) tämän ohjeen bongasin taas Essin blogista erilaisilla täytteinä, itse munakasrulla-idea oli vain sama.

      Poista