maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulutunnelmaa X7

DSC_0794

Talvinen ja valkoinen maisema sekä kivan pureva pakkanen on semmosia juttuja, mitkä tuo isosti jouluista fiilistä. Tää kuva on jo muutaman vuoden takaa eräältä upealta talvelta, milloin lumesta ei ollut kyllä puutetta. Ihanaa että sitä on nytkin saatu maahan ihan kunnolla ja vissiin lisää tulossa!Viime vuonna meillä oli joulun kynnyksellä käynnissä operaatio "joulukorttikuvan nappaaminen" tonttuina hepanselässä. Saatiinkin aika ihana kuva otettua ja sen päälle vielä muita onnistuneita otoksia. Saa nähdä, kuuluuko heppailut tänä vuonna aattoon tai aatonaattoon.

DSC_0143

Paljon kynttilöitä ja pieniä valonlähteitä muuten pimeässä tuvassa - pure love. Miten tollaset pienet jutut voikin olla niin olennaisia tunnelmanvirittäjiä? Täällä meillä ainakin aiotaan nauttia kynttilänvalosta ja muuten pimeistä illoista täysin rinnoin koko joulun ajan.

DSC_0084

Ajattelin, että joudun luopumaan joulutortuista pääosin gluteenittoman ruokavalion takia, mut otin riskin ja kokeilin parin tortun syömistä yks päivä, eikä maha reagoinut kovinkaan pahasti. En silti oo kovin suuri torttujen ystävä, eli ei sinänsä edes tekis kovin pahaa niistä luopua! Piparit ne tuottaa enemmän tuskaa, mutta niitäkin oon kyllä pystynyt ainakin toistaiseksi syödä kohtuudella ilman mahakipuja.

DSC_0092

Lahjojen paketoinnissa on kyllä aina oma tunnelmansa, varsinkin sitten kun näkee ne valmiit paketit ja saa vetäistä saksilla viimeiset kiharat lahjanauhoihin. Tänä vuonna tein sellaisen itsekkään tempun, etten paketoinut yhtäkään lahjaa. Lahjojen merkitys vähenee kyllä vuosi vuodelta ja en haluaiskaan oikeastaan mitään kummallista. Paljon, paljon tärkeämpää mulle on kyllä ne läheiset ihmiset ja jouluruoka!

DSC_0205

Joulukuusi, oliskohan toissavuodelta. Tänään käytiin perinteisellä joulukuusenhakureissulla siskojen ja iskän kanssa ja löydettiinkin kelpo yksilö! Sit kun kuusi saadaan tupaan ja ennen kaikkea se TUOKSU, alkaa joulu olemaan jo hyvällä mallilla. Nyt nauttii kyllä joulussa eniten ehkäpä just kaikista aistihavainnoista - just tuoksuista, mauista, kaikista valoista ja kauniista koristeista ja tottakai nauttii ihan vaan siitä kiireettömyyden tunteesta.

DSC_0123

Harmittaa, että flunssa on vienyt multa nyt ihan voimat näin ennen joulua mutta tuntuu kyllä lupaavasti siltä, että tervehdyn just sopivasti jouluksi. Tekis kuitenkin mieli olla vielä aktiivisena ja liikkua kovasti ennen sitä ähkyä mikä kaikesta siitä ruoan määrästä tulee seuraamaan, mutta nyt se ei oo mahdollista eikä ainakaan laiskuudesta kiinni! Rauhotutaan nyt sitten oikein kunnolla, ehkä sitä tässä tarvitaankin.

Ihanaa, rentouttavaa, energisöivää joulua kaikille ♥5 kommenttia:

  1. ihana postaus & ihania kuvia ♥ tunnelmallista joulua myös sulle :)

    VastaaPoista
  2. Onpa tunnelmallisia kuvia! Ihanaa joulua sullekin Elina ♥

    VastaaPoista
  3. ens jouluu varten sellai vinkki (jos et vielä tienny), että gluteeniton piparitaikina onniistuu helposti, kun vaihtaa vaan normiohjeen vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen (jauhoista riippuen saattaa joutuu laittamaan vähän enemmän jauhoja kuin ohjeessa) :) ja nykyään joistakin kaupoistakin löytyy valmista gluteenitonta piparitaikinaa :--)

    VastaaPoista