tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuosikatsaus 2014


1

Jaahas. Se olis vuoden viimeinen tiistai tänään ja kohta 2014 on purkitettu. On aika kääntää uuden kalenterin ensimmäinen sivu ja kääntää katseet kohti kahtatuhatta ja viittätoista. Tämä vuosi on tuntunut omalla kohdalla kyllä erityiseltä - se on ollut kaikinpuolin tosi erilainen, opettavainen ja kasvattava. Pikkuhiljaa on joutunut myöntämään sen, että lapsuus on takanpäin ja tässä ollaan hyvää vauhtia menossa kohti aikuisuutta. Uusia haasteita, pettymysten ja surun vastaanottamista, sopeutumista ja itsensä parempaa kuuntelemista. On jotenkin ymmärtänyt ajan ja sen katoavaisuuden ja samalla sen, kuinka paljon on vielä mahdollisuus elämässä kokea.

Alkuvuodesta mietiskelin paljon ja koin olevani jonkin pienen uudistumisen tarpeessa. Kokeilin paleoruokavaliota kuukauden ajan, pohdiskelin tosi paljon asioita ja tein ekaa kertaa mahtavan makuista raakakakkua. Kävin salilla ahkerasti - liiankin ahkerasti, mistä seurasi myöhemmin ylikunto ja väsähtäminen. Kävin Indiedaysin Inspiration Dayssa Helsingissä ja mietin myös blogin tulevaisuutta.

2

Kevään tulo tuntui jotenkin erityisen ihanalta harmaan ja raskaan talven jälkeen. Myöhemmin ajateltuna luultavasti sekin johtui vaan siitä, että syksyn ja talven aikana oli laittanut itsensä liian koville. Sain uuden 50mm objektiivin, mikä lisäsi kuvausmotivaatiota huimasti. Tein paljon ruokaa ja leipomuksia, tapasin Anne Kukkohovin blogijuttujen merkeissä ja iloitsin puolimaratonin juoksemisesta. Kesäloman alkaminen tuntui huikeelta ja ansaitulta. Kesä meni toipuessa ylirasituksesta ja koittaessa saada kroppaa palautumaan väsymyksestä ja epätasapainosta, joten treenaaminen jäi melkeinpä kokonaan pois.

3

Oi että, kesä oli ihan mahtava. Tein vaan 3 viikkoa rentoja kesätöitä mikä oli mulle oikein riittävä ratkaisu. Kävin summer upissa, jossa kyllä totesin että saa jäädä kenties viimeiseksi kerraksi. Olin Ryttylässä Life-leirillä ihanan Heidin kanssa ja nautiskelin upeista kesäkeleistä ja helteistä. Kävin laskemassa Imatrankosken yli, mikä oli kummitädiltä saatu joululahja ja koin paljon onnellisia fiiliksiä. Koin todellakin, että olin pystynyt rentoutumaan täysillä kesällä! Samaan aikaan pieni huoli omasta hyvinvoinnista kuitenkin painoi. Kesään mahtui paljon auringonottoa, mökkeilyä, saunomista, perheen kanssa oleskelua, heppailua, pientä treenailua oman olon mukaan ja ilman stressiä ja paljon herkuttelua! Ymmärsin, että muutamankaan kuukauden rennosti ottaminen ei pamauta satakiloiseksi. Elokuussa aloin taas valmistautua koulun alkamiseen hyvissä ajoin ja syyskuussa vietettiin kivat meikäläisen 17vee synttärit.

4

Loppuvuotena saatiin nauttia ihanista keleistä pitkälle loppusyksyyn saakka. Perinteinen Porvoon reissu tehtiin melkein koko perheen voimin ja syyslomalla käytiin Vaasassa äidin ja pikkusiskon kanssa. Koitin aloittaa salitreenailun ja muun urheilun maltillisesti löysemmän kesän jälkeen. Huomasin, että kunto ei oo kadonnut juuri minnekään ja treeneissä liikkui melkeinpä samat painot mitä aiemminkin. Koko syksy oli opettelua paremman itsensä kuuntelemisen kanssa. Päätin aloittaa "puhtaalta pöydältä" ja koittaa stressata kokonaisvaltaisesti vähemmän. Lääkärissä ravaamisten jälkeen päätin aloittaa FODMAP-ruokavalion minkä hyvät vaikutukset tuntui kyllä melko nopeasti olossa.

Tänä vuonna oon joutunut omien kantapään kautta-kokemusten jälkeen tajuamaan sen, että oma hyvinvointi todellakin on kiinni siitä miten itseään ja kroppaansa kuuntelee. Jokainen ihminen on erilainen, toimitaan kaikki eri tavalla eikä samat jutut sovi kaikille. Sitä toitotetaan joka tuutista, mutta kuinka vaikea se onkaan loppupeleissä sisäistää? Vaikka oon aina tajunnut sen, niin tämä vuosi on entistä enemmän opettanut sitä että jos asioihin haluaa muutosta, ne lähtee omista päätöksistä. Oon onnistunut tänä syksynä ainakin koulunkäynnin kohdalla vähän löysäämään tahtia enkä vaadi itseltäni enää niin paljoa. Tästä koitetaan jatkaa myös muiden elämän osa-alueiden puolelle!

Ei elämäni paras vuosi, mutta ei huonoinkaan. En olisi jättänyt väliinkään mistään hinnasta, sillä niin paljon olen oppinut, erityisesti itsestäni. Positiivinen mieli säilyy kuitenkin aina, siihen ainakin pyrin kovasti. Vuosi 2015 otetaan vastaan luottavaisin mielin. Päättäväisenä, että siitä tulee tapahtumarikas ja onnistunut.

3 kommenttia:

  1. voii että tuli ikävä kesää ku näitä kuvia katteli ♥ ihana postaus ja ihania kuvia ♥

    VastaaPoista
  2. vitsi, mitä kuvia - näistä välittyy ihana fiilis:) Ja sulla on muuten ihan hirveen kiva banneri!

    http://elli-amanda.blogspot.fi/

    VastaaPoista