sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Keväinen Helsinki

DSC_0004w
DSC_0048
3

Heippa ja terkkuja pääkaupunkiseudulta! Helmin kanssa saatiin idea lähteä viettämään Helsinki-päivää eilen lauantaina ja onnibussi lähti matkaan 9.40. Sen erikoisempia suunnitelmia tai aikatauluja ei tehty ja se taisikin olla se juttu, mikä teki päivästä niin ihanan. Shoppailulle ei ollut tarvetta (eikä rahaa), joten keskityttiin enemmänkin keskustan tuntumassa kävelyyn ja paikkojen katseluun. Meille sattui kyllä ihan täydellinen aurinkoinen ilma, vaikka aamulla näyttikin sateiselta.

DSC_0129
1
DSC_0102

Sen verran turisteja ollaan molemmat Helsingissä, että jouduttiin etsimään kätösiimme Helsingin kartta minkä avulla suunnistettiin paikasta toiseen. Käytiin Hietsussa kirppiksillä ja kierrettiin muutkin vastaantulevat kirppikset. Hietsun kirppikseltä odotin enemmän, mutta ehkä siellä on kesällä enemmän vielä toimintaa. Toiselta kirpparilta löysin kuitenkin villakangastakin ens talvea ajatellen, ja miksei nyt keväälläkin käytettäväksi!

Kirppistelyn jälkeen molempien teki mieli kiinalaista, joten mentiin suunnilleen ekaan kiinalaiseen mikä tuli vastaan Lönnrotinkadun kulmalla. Ruoka oli hyvää, maha tuli tääyteen ja paljon oli vaihtoehtoja, enpä ollutkaan pitkään aikaan kiinalaista syönyt!

DSC_0224i
DSC_0226i
DSC_0294
DSC_0299i

Tuulelta ei kyllä vältytty vaan päinvastoin - siististi suoristetut hiukset oli entiset jo heti bussista ulos astuessa. Käytiin tsekkaamassa sataman maailmanpyörän hinnasto mutta päätettiin tyytyä katselemaan maisemia ihan vaan maan tasalta. Aurinko lämmitti ihanasti kun pysähdyttiin lepuuttamaan hetkeksi jalkoja ja ottamaan kuvia. Kävelyä tuli kyllä varmaan useampiakin kilometreja päivän aikana ja mulla vielä torstain jalkatreeni tuntu aika mukavasti jaloissa. Jos erehtyi istumaan, oli oikeasti aika suuria vaikeuksia päästä takaisin ylös :-D

DSC_0334
DSC_0348

Näitä Helsingin nähtävyyksiä piti tietysti katsastaa niin monta kuin mahdollista, ja Tuomiokirkkohan nyt on yksi niistä kauneimmista mun mielestä. Päästiin sisällekin käymään ja oli kyllä upea sieltäkin. Sanoin Helmillekin, että kyllähän mä voisin täällä naimisiin mennä...

Päivän vaikeimmaksi tehtäväksi osoittautui kivan ja suht ehdullisen kahvilan löytäminen, vaikka luulis että Helsingissä nyt varsinkin olis niiden kohdalla valinnanvaraa vaikka kuinka! Se on se riivaus, kun jotain alkaa oikein etsimällä etsimään niin ei varmasti löydä. Sitten taas aikaisemmin päivällä etsimiä kiinalaisia ravintoloita tupsahteli nenän eteen jokaisen korttelin kulmalta :-D mutta onneks ei tosiaan ollut mitään aikatauluja tai must do-listiä, vaan sai mennä ihan täysin fiilisten mukaan.

Illalla ysin maissa juna puksutti takaisin Lahteen ja onnellisena ja väsyneenä oli hyvä painua pehkuihin. Tänäkin aamuna sai herätä ihanaan auringonpaisteeseen, joka tosin herätti mut vähän liian aikaisin sälekaihtimien välistä porottaessa. Vihreys on vallannut koivut ihan parissa päivässä, mikä tarkottaa että kevät on jo pitkällä. Ihanaa toukokuuta kaikille ja tsemppiä tulevaan viikkoon!

6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia itselle niin tutusta kaupungista! :) Kiitos mukavasta postauksesta. Olisinpa itsekin 17-vuotiaana ollut sinunlaisesi. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos ihanasta kommentista :') mukavaa, jos tykkäsit.

   Poista
 2. Onpa kauniita kuvia! Itse nään Helsingin niin tuttuna ja "tavallisena" kaupunkina, kun täällä asustelen. Niitä edullisia kahviloita tosiaan saa etsiä, mutta keskustasta poispäin mentäessä hinnat ehkäpä vähän halpenee. Ja voi kyllä, mäkin haaveilen Tuomiokirkon häistä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kia! Niinpä, se on just niin hassua miten eri tavalla paikkoja näkee. Joillekin nuo paikat on yhtä arkipäiväisiä kuin mulle Lahti, tää tuntuu ihan tuppukylältä nykyään (toisin kuin lukion alussa kun tänne muutin). Ja joo, varmasti olis löytynyt jos oltais tiedetty mistä etsiä! Pitänee ensi kerralla katella vähän etukäteen... :-D ja jep, siinä yksi tavoite tulevaan..

   Poista
 3. Ihania kuvia :) mäkin haluun kesäreissulle helsinkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli, sinne vain! Meikäläinenkin aikoo kyllä suunnata pk-seudulle pian uudestaan :-)

   Poista