lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappubrunssi

DSC_3462

...tai itseasiassa day-after vappubrunssi jos tarkkoja ollaan, sillä meidän brunssi päätyikin pidettäväksi tälle sateiselle lauantai-aamupäivälle. Nykyään brunssit on ihan hittijuttu varsinkin bloggaajien keskuudessa ja itse olen yksi niistä, joka kuolaa uskomattoman herkullisten brunssikuvien perään mutta ei itse koskaan ole ollut kunnon brunssilla. Nyt olikin siis jo korkea aika! Äidin ja pikkusiskon kanssa laitettiin brunssipöytä valmiiksi ja yhdentoista jälkeen päästiin kaikkien ihanien herkkujen kimppuun. Mun mielestä yks tosi tärkeä osa ruokakulttuuria on esteettisyys ja se, että ruoka on kivoissa astioissa ja nätisti aseteltuna. Itse voin tosin myöntää sen, että oon maailman huonoin koristelemaan esimerkiksi kakkuja.. Yleensä sysään sen homman mieluusti toisten niskoille ja hoidan itse leipomisprosessin, jonka koen handlaavani.

DSC_3467
DSC_3476

Meidän brunssipöydästä löytyi kaikennäköistä suolaista: vihersalaattia ja kasviksia, porkkana-palsternakkaraastetta, fetaa ja raejuustoa, aurajuustomuffineita, lammasnakkeja, perunasalaattia, saaristolaisleipää ja sillikaviaaria, suolakurkkuja, paistettua munaa ja omasta järvestä saatua paistettua haukea. Jälkkärinä oli kermarahkaa ja marjasekoitusta, mysliä, jogurttisuklaakakkua, puolukkapiirakkaa sekä leipäjuustoa ja hedelmiä. Puristettiin appelsiineista pienet appelsiinimehushotit ja juomana oli itsetehtyä simaa. Nami! Tällainen brunssi pitäis toteuttaa joskus kavereiden kanssa tai kutsua vaikka naapurit syömään. Hauska tapa viettää aikaa ja nautiskella oikeasti paljon erilaisia makuja.

DSC_3471

Auramuffinit
n. 20kpl

3dl gluteenittomia tai vehnäjauhoja
2tl leivinajuhetta
1tl timjamia
0,5tl suolaay
ripaus rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
2dl maitoa
3rkl öljyä
100g sinihomejuustoa
1dl emmentalraastetta, esim. mustaleima


  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy.
  • Murusta joukkoon sinihomejuusto ja lisää 2/3 emmentaljuustosta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa seos voidellulle minimuffinipellille tai muffinivuokiin ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kauniin ruskeita.


  • DSC_3468

    Omaksi lemppariksi nousi ehkä oman järven hauki (pannulla voissa paistettuna tietenkin!) ja sillikaviaarileipä. Myös ensimmäistä kertaa kokeilemat aurajuustomuffinit oli positiivinen yllätys, minkä ohjeen ajattelin jakaa teille tuossa ylempänä. Löytyykö teistä innokkaita brunssilla kävijöitä, ja millainen oli sun vappubrunssi?

    2 kommenttia:

    1. kuulostaa kyllä niin herkulliselta ♥ ihanaa että jaoit aurajuustomuffineiden ohjeen, niitä on päästävä testaamaan :)

      VastaaPoista
    2. Monenlaisia herkkuja on ollut tarjolla nam nam! kokeilen noita auramuffareita :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

      VastaaPoista