torstai 16. heinäkuuta 2015

Nopea pihatreeni

mäkireeni
Hiihtokeskuksen mäkiä pinkomassa

Kesällä treenailu on aina vähän erilaista mitä normaalisti arkena. Tekee mieli olla ulkona tunkkaisen salin sijaan (ainakin meikäläisen) ja nauttia kesäisistä maisemista ja ilta-auringosta. Omatkin treenit on vähän suunnittelemattomampia ja enemmän fiilispohjaisia aina näin kesällä. Olen käynyt lenkillä niin kävellen, juosten, pyöräillen kuin rullaluistellen. Korkeasykkeisiä intervallivetoja sähkötolppien välillä ja sitten ihan fiilistelylenkkejä, jotka onkin jääneet kesken mahtavien metsämansikkapaikkojen löydyttyä metsäpolun varrelta. Eikä muuten oo haittanut yhtään, päinvastoin! Ihanaa, että voi mennä niin fiiliksen mukaan eikä ole mitään suunnitelmia, tarkkoja dieettejä tai aikatauluja.

Yksi ilta tein nopean, tehokkaan pihatreenin kotipihalla kävelylenkin jälkeen jota kuvailin ja ajattelin jakaa sen tänne teillekin! Treenipostauksista aina tykätään ja itsekin niitä voisin ihan hyvin tehdä useammin. Juuri tällaisiin nopeisiin kotitreeneihin haen itsekin aina uusia liikevinkkejä, joista kokoan omia treenejä. Tykkään pitää tällaiset pihatreenit aika nopeina ja korkeasykkeisinä, jossa saa haastaa itseään ja suorituksen jälkeen jäädä mahtavalla fiiliksellä loikoilemaan nurmikolle. Nyt kuitenkin treeniin, joka näytti tältä!
 1. Askelkyykky 15 toistoa molemmille jaloille
 2. Punnerrus 15 toistoa
 3. Ristirutistus 30 toistoa
 4. Trampoliinihyppy 50 toistoa TAI 
 5. Hyppy ylös maassa 20 toistoa

Liikkeet on tarkoitus tehdä ihan putkeen, eli heti kun viimeiset toistot on tehty edellisestä liikkeestä pitäisi siirtyä jo reippaasti seuraavaan. Kun kierros on loppu, 30s-1min lepo ja uudelle rundille. Voit tehdä fiiliksen mukaan 3-4 kierrosta tai vaikka 20, jos on hyvä pärinä päällä.

Hikisiä treenihetkiä! Meikäläisellä ainakin tuntui (ja kuuluu myös ähkimisenä videolla punnerrusten kohdalla hahah!) vaikka olikin aika nopea jumppa. Kokeilkaa ja kertokaa miltä tuntui, ja haluatteko lisää tämmösiä treenejä.

5 kommenttia:

 1. tosi hyvä postaus!! mietin aamulla että meenkö vai enkö mee salille töitten jälkeen, tän luettua oon todellaki menos! haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes mahtavaa! Ihanaa inspiroida ja motivoida ihmisiä, ja jos saan sen aikaan edes yhdessäkin tyypissä :-) kiitos paljon!

   Poista
 2. hyvä postaus :) treeni menee ehdottomasti kokeiluun! ja joo sama juttu et kesällä tulee tehtyä paljon vapaamuotosia ulkotreenejä :) varsinkin kaverin kans on ihan mahtavaa mennä vaan vetää jotain spurtteja tai porrastreenejä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Niinpä, niistä nauttii jotenkin ihan eri tavalla kuin sisällä puurtamisesta. Sit talvella on taas omanlainen fiilis palata takaisin sisätiloihin jumppaamaan :-) totta puhut, porrastreenit ja spurtit on kans ihan lemppari kesätreenejä!

   Poista
 3. Tekemällä jotain on lähes aina parempi kuin ei mitään.
  Siis 10-15 min treeni sopii kun ei löydy muuten aikaa.
  Ulkona puurtamisessa on ihan oma fiilis kun saa eri tavalla happea ja miksei menis myös talvella ulos jumppaan!
  Harrastetaan sitä hiihtoa talvella pukeutuu riittävän hyvin niin tarkenee.
  Tässä linkki talvella treenailusta jos kiinnostaa.
  https://www.youtube.com/watch?v=5StAlj3EAf8

  VastaaPoista