tiistai 20. lokakuuta 2015

Vihdoinkin hyvä olla


DSC_0717

Kulunut syksy, viimeiset reilu 2kk ovat olleet mun tähänastisen elämän parasta aikaa. Tää on todellakin ollut yllättävää, sillä etukäteen vähän kauhistelin kessällä miten tulisin tulevan syksyn jaksamaan. Edessä viimeinen rutistus koulussa ja taas ehkä sellainen perusajatus "syysmasennuksesta". Mutta mitä vielä! Musta tuntuu että joku todella oleellinen juttu loksahti paikoilleen kesän loputtua ja arjen alettua taas elokuussa. Koen vihdoin sopeutuneeni opiskelukaupunkiini. Rakastan mun arkea. En elä päivästä toiseen sen voimalla, että kohta on viikonloppu. Olen oppinut pysähtymään paljon paremmin. Nauttimaan hetkistä ja pienenpienistäkin jutuista. Kääntämään negatiivisia asioita positiivisiksi. Kokonaisuudessaan, koen jotenkin kasvaneeni älyttömästi - tai nyt ainakin tunnun huomaavan sen ihan eri tavalla. Voin hyvin.

DSC_0689

Tiedostan, että elämässä kohtaa jatkuvasti alamäkiä ja huonoja hetkiä, ja voikin olla että ensi viikolla elämä tuntuukin taas paskalta. Tietysti tässä kahden kuukauden aikana on tullut myös niitä epätoivon hetkiä, hetkiä jolloin on ollut vaikeampaa esimerkiksi päästä yli ahdistuksen tunteista ja kääntää ne voitoksi. Lukion ensimmäiset vuodet oli henkisesti todella raskaita mun kärsiessä epätyypillisestä syömishäiriöstä. Tuntuu että kadotin itseni ihan kokonaan enkä ollut kahteen vuoteen ollenkaan oma iloinen itseni. Mutta nyt, tänä syksynä, oon taas saanut jotenkin langan päästä kiinni. Ei jösses miten hyvältä se voikaan tuntua. Se taakka mitä oon tuntunut raahaavan perässäni ihan liian pitkään, on jäänyt jonnekin matkan varrelle. Ehkä vaan kyllästyin jatkuvaan huonoon oloon ja heivasin sen ojaan - paras päätös mitä oon ehkä koskaan vielä tehnyt.

En osaa sanoa, minkä ansiota tämä kaikki on. Olen aina uskonut siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Sillä oli tarkoitus, että muutin pois kotoa jo nuorena, vaikka aluksi se tuntui isoimmalta virheeltä mitä olin tehnyt. Sen myötä jouduin oikeasti kasvamaan, käymään läpi vaikean kauden syömisen ja treenaamisen saralla, etsimään itseäni ja ennenkaikkea hyväksymään itseni. Etsimään tasapainoisuutta ja kohtuutta, olemaan itselle armollisempi. Pikkuhiljaa nämä jutut ovat muotoutuneet matkan varrella, vaikka jossain vaiheessa tuntui että eihän tässä mitään tapahdu. Uskon, että henkistä kehitystä ei voi tapahtua ellei joudu käymään läpi haastavia ja kipeitäkin tilanteita.

DSC_0698

Elämä on jatkuvaa oppimista itsestä. En siis lähde todellakaan väittämään, että nyt olisin jotenkin "valmis" itseni kanssa - sitä kun ei ole koskaan. Nyt on jotenkin oppinut tajuamaan paremmin elämän suhteellisuudenkin ja sen, kuinka paljon tässä on vielä kaikkea edessä. Se on mieletöntä ja jännää ajatella, millainen tutkimusmatka tästä kaikesta tuleekaan. Uskon, että jokainen joutuu tutkiskelemaan itseään syvemmältä vielä jossain vaiheessa. Joillekin se tulee nuorempana ja joillekin vasta vanhuuden kynnyksellä. Tärkeintä on kuitenkin uskaltaa kokea tunteita laidasta laitaan ja ajatella se vahvuutena. Ennen kaikkea muuttaa omaa asennetta positiivisemmaksi, sillä ihan todella, voin omasta kokemuksesta sanoa että se vaikuttaa sun elämään aika hitsin paljon.

Ehkä mun ajatuksena oli kertoa teille se, että jos nyt olo on harmaa ja hirveä, ei se ole sitä lopun elämää. Tiedän ettei se paljoa lohduta huonona hetkenä, mutta se on vaan fakta. Pitäkää huolta itsestänne, tehkää asioita jotka tekevät teidät onnellisiksi. Se on auttanut ainakin omalla kohdallani. En tee asioita, joita mukamas "pitäisi" tehdä. Nyt esimerkiksi syksyllä nautin syksyn väreistä ja luonnosta, kynttilän valosta, joulun odotuksesta ja lämpimästä teestä ystävien kanssa, joiden kanssa viihdyn. Pikkujuttuja mutta isolla merkityksellä.

DSC_0736

Päästäkää irti siitä taakasta ja nauttikaa elämästä. Minäkin päästin, ja sain niin paljon takaisin. On vaikea saada tiivistettyä kaikki ajatukset yhteen postaukseen, mutta juttelen mielelläni jos teillä herää ajatuksia enemmänkin. Muhun saa myös aina olla yhteydessä vaikka sähköpostitse, jos kokee tarvetta jutella. Vastaan tosi mielelläni!

Ihanaa syksyä ja syyslomaviikkoa lomalaisille ♥ mie nautin luonnosta ja toivottavasti kauniista ilmoista!

10 kommenttia:

 1. Olen aina tiedostanut sen että minä koen alamäkiä. Minä olen aina kokenut alamäkiä, mutta tänä syksynä olen saanut jotenkin nostettua itsestä niskasta kiinni ja tein töitä ylppäreitä varten. Olen todella tyytyväinen siihen mitä tein, vaikka en päässytkään läpi ruotsista. Minä tiedostan että tein sen oman parhaani silloin tänä syksynä ja viime keväänä. En anna periksi, koska se ei kuulu luonteeseeni. Minä taistelen sen kanssa, kun pääsen siitä läpi. Vaikka oli kirjoitusten jälkeen sika väsynyt, enkä jaksanut tehdä mitään. Silti olen hengissä. En tiedä saitko mitään tolkkua tästä tekstistä. Hyvä postaus ja toit hyvin esille oman kantasi. Jatka samaan malliin! :) Hyvää syksyä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu! On tosi tärkeetä muistaa se, että sateen jälkeen paistaa aina aurinko :) mikään ei oo pysyvää, ei myöskään alamäet ja kriisit. Kiitos paljon Jenny ja positiivisuutta sun syksyyn!

   Poista
 2. Minulla on samanlaista tasutaa kuin sinulla ja juuri viikonloppuna sanoin ystävälleni, kuinka helpottavaa on ollut huomata entisten tapojen ja rutiinien tippuvan pois, ja tajuta että asiasta tosiaan voi selvitä. Tuntuu kuin olisin saanut itseni vihdoin takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, eikö oo ihan mahtava fiilis. Ihan uudestisyntynyt olo, tuntuu että silmät on auenneet ja niiden edessä on ollut tässä parisen vuotta joku ihme harmaa verho. Niin hienoa, että sielläkin voidaan paremmin!

   Poista
 3. Niin ihana kuulla et sulla menee hyvin! <3 oikeesti toi syömishäiriö on ehkä katalun ikinä, se kun nimenomaan on MIELENsairaus, ja siitä ei pääse eroon muuta kuin taistelemalla. Itsellänikin on kokemusta kamppailusta urheilun ja ruuan suhteen ja aimo harppaus ollaan tultu eteenpäin :') ja voin sanoa että paras päätös elämässäni, just miettiä niitä asioita uudelleen läpi. Vielä on petrattavaa mutta tilanne on huomattavasti parempi kuin mitä esim. vajaa puoli vuotta sitten.
  Ihanaa syksyn jatkoa sulle, Elina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Se on loppujen lopuksi vaan taistelua itsensä kanssa, mistä selviää asian kohtaamisella ja käsittelemisellä perusteellisesti. Niin paljon parempi olo nyt, vaikka tiedän että vielä on matkaa edessä. Tuntuu pelottavalta ruotia niitä asioita, mutta se on todellakin sen arvoista. Ihana kuulla että sinnekin kuuluu nyt parempaa<3

   Aurinkoista syksyä sinne myös, kiitos paljon ihanasta kommentista!

   Poista
 4. ihana teksti ja tosi kiva kuulla et sulla menee hyvin :) ♥ mullakin menee tällä hetkellä hyvin elämässä, mulla on kaikki mitä tarvitsen ja saan näistä syksyn ilmoista niin paljon energiaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nelli! Nyt tuntuu kyllä tosiaan siltä, että tässä on hyvä näin eikä osaa kaivata mitään puuttuvia asioita. Ihanaa, että sielläkin on positiivisia viboja ilmassa :-) syksy on ihan parasta aikaa vuodesta, todellakin nautitaan nyt tästä!

   Poista