lauantai 7. marraskuuta 2015

Täältä tullaan, Pietari!

1
Kuvat weheartit

Meikäläinen pääsee ottamaan pienen irtioton arjesta, kun lähden kaverini kanssa maanantaina rajan toiselle puolen, lähimpään miljoonakaupunkiimme Pietariin. Sain synttärilahjaksi kummisedältäni vuosiviisumin, mikä oli mielestäni ihan huippujuttu. Kävin ensimmäistä kertaa Venäjällä tänä keväänä, kun kävimme Viipurissa isommalla porukalla. Viipuri itsessään oli aika pieni, mutta ihan sydämellisen oloinen paikka. Pietarilta odotan kyllä paljon enemmän, ja onhan se selkeästi isomman skaalan mesta. En oikein tiedä mitä odottaa, koska Venäjän kulttuuri on kuitenkin suht kaukana Euroopan kulttuurista. Ihan jännää kuitenkin, innoissani oon lähdössä kohti tuntematonta!

Parhaillaan selailen nettiä ja koitan etsiä matkavinkkejä Pietariin - mitä nähtävyyksiä, parhaat raflat, muita must-see-paikkoja?. Ruplan kurssi on ainakin todella edullinen nyt, eli esimerkiksi ruoka ja juoma eivät maksa paljon mitään tällä hetkellä. Ravintoloissa nautiskelua ja kahvittelua on ainakin siis luvassa! Vaatteista yms. perusputiikkien liikkeistä olen saanut sellaisen kuvan, että niiden hinnat on Pietarissa taas aika korkeita. Sen takia usein venäläisiä onkin paljon Suomessa shoppailemassa. Mulla nyt ei onneksi isoa hinkua shoppailemaan ole, etenkään vaatteita - mielummin käyn vaikka teekaupoissa ja ostan jotain ihania tuliaisia kotiin vietäväksi.

2
Kuvat weheartit

Pietarissa viihdymme kolme päivää ja torstaina taas paluu arkeen. Tänään oon ahertanut koko päivän kolmen päivän kouluhommien kanssa, ja sain kun sainkin kaikki pois alta! Ei tarvitse niistä sitten ottaa minkäänlaista stressiä lomalla, silloin vaan lomaillaan ja unohdetaan koulu hetkeksi. Leivottiin tänään äitin kanssa myös eka satsi pipareita!! Ihana joulun tuoksu levis koko taloon ja halusin jotain jouluisia laulujakin soimaan. Sitten vedin Liftedin valmennuksen keskikroppatreenin mikä oli aika tiukka, ja kävin vielä spurttailemassa ulkona parikymmentä minuuttia pienessä tihkusateessa ja pimeydessä. Not bad, kun asennoituu! Syötiin äsken etukäteen isänpäivän illallinen ja juotiin lasit valkkaria (palkkariksi, heh!). Kohta saunaan ja sitten glögiä ja piparia homejuustolla, ihan mun lempparicombo!! Suosittelen kokeilemaan.

UlwtyCExhlbiYSyD5Ylv9-eKid9JEHuBPjo-SbZN9Q4

Täällä siis nautitaan lauantai-illasta ja fiilistellään ensi viikon reissua, toivotaan että poutapäiviäkin sattuis Pietariin. Jos sataa, niin sit on ainakin hyvä syy istuskella Saran kanssa jossain ihanassa kahvilassa koko päivä juomassa teetä, mutustaessa jotain hyvää leivosta ja katsellessa kadulla kipittäviä ihmisiä. Oikein uppoutua Pietarilaiseen tunnelmaan. Parasta!

Jos sieltä löytyy Pietarissa vierailleita, heittäkäähän hyviä reissuvinkkejä ilmoille!

♥: Elina

4 kommenttia:

 1. Itse olen käynyt vain Viipurissa. Pietari on ollut myöskin useamman vuoden 'täytyisi käydä'-listalla, mutta ei ole vielä tullut siellä pyörähdettyä. Nythän se olisi niin nopeaa ja helppoa mennä Allegrolla. ;)
  Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 2. osaat kirjottaa aina niin mielenkiintosesti ja sun postaukset on inspiroivia ♥ ihanaa matkaa!! :)

  VastaaPoista
 3. Eremitaasin lisäksi illalla Feel like Russian show.
  Hyvää matkaa :)

  VastaaPoista
 4. Pietari on tosi jees kaupunki! Varsinkin nyt syksyllä on kiva kun turistitungos on vähän laantunut. Kannattaa varata lämmintä vaatetta mukaan, Pietarissa ilmasto on aika vilpoinen ja ilma tuntuu aina vähän kylmemmältä kuin mitä säätiedotuksessa luvataan. Kaiken maailman pikku kahviloissa kannattaa käydä, varsinkin jos ootte teen ystäviä. Ihan ketjukahviloissakin tarjotaan tosi hyvää teetä, jota saa yleensä pienen kannullisen verran! Eremitaasi on myös todellakin näkemisen arvoinen, suorastaan huikean hieno paikka, jossa saa helposti kokonaisen päivän kulumaan, etenkin jos renessanssiajan taide viehättää. Shoppailupaikaksi voin suositella Galeria-kauppakeskusta, jossa on valtavasti kauppoja, aina halpisketjuista kalliimpiinkin merkkeihin, ja sieltä löytyy myös kasa pikaruokapaikkoja. Etenkin ravintoloissa ja muissa ruokapaikoissa on hintataso tällä hetkellä suomalaiselle todella alhainen! Jos haluatte maistaa perinteistä venäläistä kotiruuan tyylistä ruokaa, niin sitä saa Teremok-nimiseltä ketjulta, jonka ravintoloita tai pikku kioskeja löytyy Pietarissa lähes joka nurkalta. Ja iltaisinkin kannattaa käydä vähän kaupungilla kävelemässä, koska Pietarissa kaikki rakennukset valaistaan tosi nätisti iltaisin. Kivaa reissua teille!

  VastaaPoista