sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Tässä ja nyt eikä sitten, kun

look

Me ihmiset olemme alttiita hakemaan täyttymystä elämäämme aineellisista asioista. Kauneus, rikkaus, muodot ja materia. Ne tuovatkin hetken mielihyvää ja onnellisuuden tuntua, mutta entä kun kehomme alkaakin rapistua tai menetämme omaisuutemme arvaamattomalla tavalla? Kiinnitämme itsemme, onnemme ja omanarvontunteemme ulkoisiin asioihin. Sitten, kun – ajattelu on normaalia ajattelua. Sitten, kun olen parisuhteessa, sitten, kun on viikonloppu, sitten, kun olen pudottanut viisi kiloa. Sitten minä olen onnellinen. Vai olenko?

Uskon, että kaikista aidointa onnellisuutta et voi ansaita minkään itsestäsi ulkoistettavan tekijän kautta. Et edes toisen ihmisen – vaikka tuntisitkin häntä kohtaan hyvin syvästi. Jos et pysty olemaan sovussa ja hyväksynnässä läsnä olevan hetken sekä itsesi kanssa, jäät aina jollain tasolla vajavaiseksi. Kaikki onnellisuus lähtee sinusta, ja kaikki se onni ja ilo mitä etsit, on jo sinussa ja tässä hetkessä. Vastaukset ovat niin lähellä, että ihmiset ovat lähteneet etsimään niitä äärimmäisyyksiin.

joy

En väitä, etteikö esteettisyydestä ja materiasta saisi nauttia kerta siihen on täällä mahdollisuus. Tarkoitan, että niiden varaan ei tulisi rakentaa omaa elämää ja onnellisuutta. Oman ulkonäön, saavutusten tai suoritusten perusteella ei tulisi määritellä itseä ja sitä, minkä arvoinen olen. Vaarana on jatkuva itseensä ja muihin pettyminen aina jossain vaiheessa ja onnellisuuden etsimisen oravanpyörä. Etsitään, luullaan löytäneemme – ei toivottua täyttymyksen tunnetta. Uusi pettymys. Etsitään taas.

Ensi kerran, kun huomaat ajatuksissasi sanat ”sitten kun”, muuta ne muotoon ”tässä ja nyt”. Pysähdy ja tarkkaile. Älä analysoi. Hengitä syvään sisään ja ulos, käytä aistejasi ja rauhoitu. Keskity olemaan vain läsnä, ilman ajatuksia menneestä tai tulevasta – ole vain. Näe kaikki se kauneus, mitä edessäsi on ja huomaa pienet ilonaiheet. Mieti mikä on oikeasti tärkeää. Ole kiitollinen ja arvosta itseäsi ja sitä hetkeä, mikä on just siinä ja tässä ja nyt.

Niistä hetkistä syntyy aito onnellisuus.

2 kommenttia:

  1. Tärkeitä ajatuksia - kiitos :) Ihanaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itselles, että oot siellä! Samoin ihana :-)

      Poista